Erasmus ile gelen kültür buluşması

Erasmus Hareketliliği Karma Yoğun Programlar Projesi kapsamında, Yaşar Üniversitesi’nin davetlisi olarak İzmir’e gelen gençler Konak Belediyesi’ni de ziyaret etti.

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin ev sahipliğinde bu yıl ikinci kez Avrupa’dan dört üniversitede eğitim gören 11 ülkeden 45 öğrenci Erasmus Hareketliliği Karma Yoğun Programlar Projesinde buluştu.

 Bugüne kadar düzenlenen en yoğun ülke katılımlı ilk Erasmus hareketlilik projesinde Breda University of Applied Sciences (Hollanda), Hochschule Koblenz (Almanya) ve Porto Polytechnic Institute- ISCAP (Portekiz) gibi Avrupa’nın önde gelen üniversiteleri Yaşar Üniversitesi’nde bir araya geldi.

Öğrenciler, Yaşar Üniversitesi’nde katıldıkları eğitimlerinin yanı sıra kentte çeşitli ziyaretlerde de bulundu.  Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve Başkan Yardımcısı Zerrin Polat’ı ziyaret eden öğrenciler deprem sonrası sivil toplum iş birliğiyle yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Başkan Batur, Erasmus Hareketliliği Karma Yoğun Programlar Projesi kapsamında, Yaşar Üniversitesi’nin davetlisi olarak İzmir’e gelen gençlerle Basmane Semt Merkezi’nde buluştu. Öğrencilerin ziyaretine Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla ilişkiler ve Reklamcılık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Huriye Toker ile Konak Belediye Meclisi üyeleri de eşlik etti.

Gençleri Konak’ta ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını söyleyen Başkan Batur, yaşanılan çağın sınırların ortadan kalktığı, dünyanın küresel köye dönüştüğü bir zaman dilimi olduğunu dile getirdi. Yaşar Üniversitesi öğrencileriyle birlikte çalışarak, Türkiye’yle ilgili edindikleri bilgiler ışığında iletişim kampanyası tasarlayan gençler ise depremlerde hayatını kaybedenler için Başkan Batur’a başsağlığı diledi. Gençler, Konak’ın tarihi bölgelerini ve Konak Belediyesi’nin kente kazandırdığı Sanathane Gösteri Sanatları Merkezi’ni de ziyaret etti.