Engelsiz konser

Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) tarafından kurulan Engelsiz Müzik Okulu, verdiği konserle bedensel ve zihinsel engelli bireylerin engel tanımadığını gösterdi.

YSR engelsiz (1)

Bu yıl eğitim temasıyla  açılan İzmir Enternasyonal Fuarı  anlamlı bir konsere ev sahipliği yaptı. Basmane 2 No’lu Holde İzmir Üniversiteleri için açılan bölümde YÜSEM Engelsiz Müzik Okulu öğrencileri tarafından verilen konser büyük ilgi gördü. Bedensel ve zihinsel engelli bireylerinin toplumsal yeteneklerini geliştirmek için kurulan okulun öğrencileri Erdem Duman, Mehmet Sarıkurt, Kaan Keskin, Çağatay Öngünsen ve Batuhan Kil, Afrika ve Latin perküsyon enstrümanlarını başarılı bir şekilde çalarak dinleyicilere ve ailelerine müzik keyfi yaşattı.

YSR engelsiz (4)

Bedensel ve zihinsel engelli bireylerin toplum önünde çeşitli aktivitelerde bulunmalarının çok önemli olduğunu vurgulayan YÜSEM Müzik Eğitmeni Zafer Gülenç, “Müziğin engelli bireylere sayısız faydaları var. Çalışmalarımızla, engelli bireylerin kendilerine olan güveni ve paylaşma duygusunu ön plana çıkarmayı amaçlıyoruz. Dolayısıyla kendi sınırlarını aşıp ne kadar başarılı olabileceklerini fark ediyorlar. Ritim müzik konusunda çok önemli bir kavram. Birlikte yapıldığında daha da anlamlı bir hale gelen ritim konusu, bedensel ve zihinsel engelli bireyler için çok anlamlı. Çünkü birlikte hareket ettiklerinde ortaya nasıl bir sonuç çıktığını görüyorlar. Bu durumda kendilerine güvenmelerini ve mutlu olmalarını sağlıyor” dedi.

YSR engelsiz (3)