Eğitimde Türk – Fransız işbirliği

Bu anlaşma çift diploma sahibi yapacak

Yaşar Üniversitesi ile Fransız ECAM Uluslararası Mühendislik Üniversitesi arasında mekatronik mühendisliği bölümünde çift diploma projesi hayata geçiriliyor. Yönetim Kurulu Başkanlığını Lucien Arkas’ın yaptığı İzmir Bizim Okul Eğitim Sağlık ve Kültür Vakfı’nın destekleriyle hayata geçirilecek projenin anlaşması önceki gün imzalandı.

Anlaşmanın imza töreni Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü’nde yapıldı. İmza törenine Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, ECAM Eğitim Müdürü Pascal Boulon, İzmir Bizim Okul Eğitim Sağlık ve Kültür Vakfı Eğitim İşleri Koordinatörü Marie Claire Perbet Tekin, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Sezer ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Fadıloğlu katıldı. ECAM ile Yaşar Üniversitesi arasında ortak bir program oluşturulması için anlaşmanın imzalandığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer, “Program kapsamında mekatronik mühendisliği alanında ortak bir eğitim verilecek. İlk iki yıl Yaşar Üniversitesi’nde, son üç yılı Fransa Lyon’da bulunan ECAM’da olmak üzere bir çift diploma projesi gerçekleştirilecek. Mezun olan öğrenci, uluslararası geçerliliği olan iki diploma sahibi olacak” dedi.

YSR Fransiz (2) (Small)

Fransızca ve İngilizce olarak iki dilde ortak eğitim yapılacak program sonunda, mezun olan öğrenciler, Yaşar Üniversitesi’nden “Mekatronik Mühendisliği Lisans Diploması ile ECAM Mühendislik Okulu’ndan “ECAM Mühendislik Diploması” alacak. Bölüm ve programın açılması için Yükseköğretim Kurulu’na başvuruların yapılacağı, önümüzdeki yıl ya da bir sonraki yıl için öğrenci alımının hedeflendiği belirtildi.