Eğitimde örnek işbirliği

İzmirli öğretmenlere Yaşar’da yüksek lisans imkanı

İzmirli öğretmenler ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları ile yakınları Yaşar Üniversitesi’nde yüksek lisans  yaparak kariyerlerini geliştirme fırsatı bulacak.

Yaşar Üniversitesi (YÜ) ile İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, ilk ve orta öğretimde görev yapan öğretmenler ile müdürlük personelinin ve de yakınlarının yüksek lisans yapmasına olanak verecek protokol imzalandı.

Selçuk Yaşar Kampüsü’nde düzenlenen protokol imza törenine Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, YÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Behzat Gürkan ile YÜ Genel Sekreteri Ender Duran katıldı.

ÖĞRETMENLERE AKADEMİK KARİYER

YÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, sosyal sorumluluk duyarlılığı ile bu protokole imza attıklarını belirterek, ’’İzmirli öğretmenler ve milli eğitim çalışanları uluslararası üniversite atmosferini yaşayarak dünya çapındaki akademisyenlerden bilimsel gelişmeleri öğrenecekler. Öğretmenlerimiz kendilerini, akademik donanımlarını yenileyecek ve geliştirecek yüksek lisans yapabilme ayrıcalığını yaşayacaklar.’’ dedi.

Barkan sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’İzmirli eğitimcilerin kalplerinin karşı karşıya olduğunu bu iş birliğimizle gösteriyoruz. Sosyal sorumluluk duyarlılığımız akademik işbirliğine dönüşüyor. Üniversitemizin tüm imkanlarının öğretmenlerimiz için tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarında kullanmaya karar verdik.

2012 -2013 akademik yılında başlayacak öğretmenlere özel yüksek lisans programları iki yıl sürecek.’’

EĞİTİMİN KALİTESİNE YANSIYACAK

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, YÜ’nün öğretmenler için sunduğu yüksek lisans fırsatının kendilerini mutlu ettiğini söyleyerek, ‘’Öğretmenlerimiz ve çalışanlarımız mesleki bilgi ve becerilerini arttırma imkanı bulacak. Eğitimdeki motivasyonlarını yükselterek uzmanlık dallarına göre çağdaş nesiller yetiştirme yolunda önemli bir adım atmış olacaklar. 20 yıl önce mezun olmuş bir öğretmenimiz akademik alandaki gelişmeleri uluslararası deneyimleri olan bilim insanlarından öğrenme imkanı bulacak.’’ diye konuştu. Bardakçı, İzmirli öğretmenlerin eğitimde dünya kalitesiyle buluşmalarının kendilerini heyecanlandırdığını da sözlerine ekledi.

YÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Behzat Gürkan, ’’Enstitü olarak ‘Herkese lisans üstü eğitim’  sloganı ile yola çıktığımız projenin ilk adımını İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerçekleştiriyoruz. Üniversiteler, bilginin üretildiği ve paylaşıldığı yerlerdir. İnanıyorum ki yüksek lisans yapma fırsatı bulamayan birçok öğretmenimiz var. Bu protokolle onlara öncelikle işletme, matematik, aktüerya, bilgisayar mühendisliği, İngiliz dili, müzik, resim olmak üzere tüm programlarımızda lisansüstü  imkanı sunmuş oluyoruz.’’ dedi.

 

no images were found