Eğitimde örnek işbirliği

Invalid Displayed Gallery

Yaşar Üniversitesi ile İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, ilk ve orta öğretimde görev yapan öğretmenler ve idareciler ile öğrencileri geleceğe hazırlamak için işbirliği protokolü imzalandı. “Kariyer ve Yaşam Yönetimi” projesi kapsamında, ilk ve ortaöğretim kurumları yöneticisi 600 kişiye “Eğitimde Teknoloji Yönetimi”, ”Takım çalışması Liderlik”, “İletişimde Beden Dili”, “İnovasyon ve Girişimcilik” eğitimleri verilecek, ilk etapta bin öğrenciye de “Kariyer Rehberliği” eğitimi düzenlenecek. Ayrıca, İzmirli öğretmenler ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları ile yakınları Yaşar Üniversitesi’nde yüksek lisans  yaparak kariyerlerini geliştirme fırsatı bulacak.

 

Selçuk Yaşar Kampusü’nde düzenlenen protokol imza törenine, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı ile iki kurumun temsilcileri katıldı. Rektör Prof. Dr. Murat Barkan, sosyal sorumluluk duyarlılığı ile bu protokole imza attıklarını belirterek, “İzmirli öğretmenler ve milli eğitim çalışanları uluslararası üniversite atmosferini yaşayarak dünya çapındaki akademisyenlerden bilimsel gelişmeleri öğrenecekler. Öğretmenlerimiz kendilerini, akademik donanımlarını yenileyecek ve geliştirmenin yanı sıra yüksek lisans yapabilme ayrıcalığını da yaşayacaklar. Bin öğrencimize de hayatlarının geri kalanını doğru şekillendirebilmeleri için kariyer rehberliği yapacağız’’ dedi. Barkan, ”İzmirli eğitimcilerle kalplerimizin karşı karşıya olduğunu, bu işbirliğimizle gösteriyoruz. Sosyal sorumluluk duyarlılığımız, akademik işbirliğine de dönüşüyor. Üniversitemizin tüm imkanlarının öğretmenlerimiz için kullanacağız” diye konuştu.

Milli Egitim protokol (3) - Kopya

EĞİTİMİN KALİTESİNE YANSIYACAK

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı ise “Öğretmenlerimiz, idarecilerimiz mesleki bilgi ve becerilerini arttırma imkanı bulacak. Eğitimdeki motivasyonlarını yükselterek uzmanlık dallarına göre çağdaş nesiller yetiştirme yolunda önemli bir adım atmış olacaklar. 20 yıl önce mezun olmuş bir öğretmenimiz akademik alandaki gelişmeleri uluslararası deneyimleri olan bilim insanlarından öğrenme imkanı bulacak. Kaliteli, üretken ve verimli insan kaynağı için bu projeyi hayata geçiriyoruz. Hem kendileri hem de öğrencileri bu eğitimlerden faydalanmış olacak. İlk etapta 600 idareci ve bin öğrenci hedefleniyor. Ancak ilerleyen dönemde, artarak devam edecek, tüm öğretmenler ve 10 bin öğrencinin eğitimleri almasını hedefliyoruz” dedi.

NELER YAPILACAK

İlk etapta bin öğrenciye yönelik “Kariyer Rehberliği” eğitimi düzenlenecek. Okul müdürlerine yönelik ise 6 hafta boyunca, “Eğitimde teknoloji yönetimi”, ”Takım çalışması ve liderlik”, “İletişimde beden dili”, “İnovasyon ve girişimcilik” eğitimleri verilecek. Bu eğitimlerin ilki geçen hafta gerçekleştirildi. Yrd. Doç. Dr. Yasin Özarslan, Yrd. Doç. Dr. Refet Polat, Yrd. Doç. Dr. Ürün Yıldıran Önk ve YAGEM Koordinatörü Selçuk Karaata tarafından, belirlenen konularda eğitimler verildi.  Ayrıca, protokol kapsamında, İzmirli öğretmenler ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları ile yakınları, Yaşar Üniversitesi’nde yüksek lisans  yaparak kariyerlerini geliştirme fırsatı da bulacak.