Ege Bölgesi Kariyer Fuarı’ndaydık

İzmir’de, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinatörlüğünde Ege Üniversitesi (EÜ) ev sahipliğinde, 20 yükseköğretim kurumunun katılımı ile düzenlenen Ege Bölgesi Kariyer Fuarı (EGEKAF’22) açıldı. Yaşar Üniversitesi de fuarda hem standıyla hem de düzenlediği farklı etkinliklerle yer aldı. Bilim, kültür-sanat ve spor alanında ödül kazanan öğrencilere ödüller verilirken Yaşar Üniversitesi’nden Müge Çavdan, İdlin Arshinova ve Eren Demirtaş da ödül alan isimlerdendi.

Ege Bölgesi’ndeki 20 üniversitenin öğrencileri ve mezunları 21-22 Mart 2022 tarihlerinde Fuar İzmir A Holü’nde düzenlenen “Ege Bölgesi Kariyer Fuarı”nda; Kamu ve Özel Sektör kuruluşları ile bir araya geldi. “Yetenek Her Yerde” sloganıyla iş dünyası ile öğrencileri bir araya getiren ve 600’e yakın firmanın stant kurduğu fuarda; 33 mülakat atölyesi, 29 seminer, 19 panel, 13 sosyal etkinlik, 8 söyleşi, 9 sergi yer aldı. Yaşar Üniversitesi de fuarda hem stantları hem de düzenlediği çeşitli söyleşi ve etkinliklerle yer aldı.

Açılış töreninde, 2020-2021 yılları içinde bilim, kültür-sanat ve spor alanlarında başarı gösteren öğrencilere ödül verildi. Yaşar Üniversitesi’ni temsilen; Bilim alanında Psikoloji Bölümü’nü birincilikle bitiren, ardından aynı bölümde yüksek lisansını tamamlayan ve doktorasını doktora için Almanya’da sürdüren Müge Çavdan, Sanat alanında piyano ve dansta ulusal ve uluslararası birçok ödül kazanan Sanatta Yeterlik öğrencisi İdlin Arshinova, Spor alanında ise e-spor alanında milli takım sporcusu olan ve birçok başarıya imza atan Turizm Rehberliği Bölümü öğrencisi Eren Demirtaş ödül alan isimler oldu. Fuarın açılışına katılan Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer de üniversitenin stantlarını ziyaret edip öğrencilerle sohbet etti.

Kariyer ve Mezunlar Merkezi Müdürü Dr. Senem Yılmaz, Ege’nin istihdam ve kariyer olanaklarını canlandırma hedefi ile gerçekleştirilen fuarın, sadece öğrencilerin kariyerine değil katılımcı firmaların nitelikli insan kaynağı ihtiyacına cevap vererek gelecek projeksiyonuna katkı sunması amacıyla düzenlendiğini ifade etti. Yaşar Üniversitesi standında UFND 1710 Kariyer Planlama Dersini alan öğrencilerden, Doç. Dr. Ahmet Koltuksuz yönetimindeki BAP 104 “Biyometrik İmza Projesi” kapsamında ilk defa uygulanan Biyometrik İmza projesi ile kayıt yaptırdı.

KARİYER YOLCULUKLARINI ANLATTILAR

Fuar kapsamında Yaşar Üniversitesi tarafından panel ve seminerler de düzenlendi. “CEO’ların Kariyer Yolculuğu” panelinde Yaşar Holding Kurumsal İlişkiler ve Sürdürülebilirlik Direktörü Melis Arıs moderatörlüğünde Yaşar Holding İcra Başkanı Dr. Mehmet Aktaş ve Arkas Holding CEO’su Önder Türkkanı, kariyerlerinde attıkları önemli adımları, liderlik yaklaşımlarını ve gençlerin iyi bir gelecek için izlemesi gereken yolları anlattı.

Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Galip Ayvat Başarıya Giden Yolda 21. Yüzyıl Yetkinlikleri, Kariyer ve Mezunlar Merkezi Müdürü Dr. Senem Yılmaz Geleceğine Yön Ver! (İş İlanı İnceleme, Özgeçmiş Hazırlama ve Mülakat), YÜSEM Eğitmeni ve San Eğitim Danışmanlık’tan Ali Özel Zaman Yönetimi ve Planlı Çalışma, Medya Merkezi Uzmanı Turgut Onarır Etkili ve Güzel Konuşma, seminerleri verdi. Ayrıca, Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı ile Endüstriyel Tasarım bölümlerinin öğrenci projeleri sergisi fuarda yer alırken Hip Hop Topluluğu ve Capoeira Topluluğu da performans sergiledi.