Edinburgh Dünya Yazarlar Konferansı Yaşar Üniversitesi’nde

Günümüz edebiyatının fotoğrafını çekmek için tüm dünyadan yazarları biraraya getiren Edinburgh World Writers’ Conference (Edinburgh Dünya Yazarlar Konferansı) 27 – 28 Şubat tarihlerinde Yaşar Üniversitesi’nde yapılacak. Bir yıl boyunca dünya çapında 15 ülkede düzenlenen konferanslar serisinin İzmir ayağında edebiyat dünyasının güncel konularından “Ulusal Bir Edebiyat” ve “Romanın Geleceği” temaları islenecek. Etkinlik, Birlesik Krallık Baskonsolosu ve Türkiye, Orta Asya ve Güney Kafkaslar Ticaret ve Yatırım Bölümü Başkanı Leigh Turner ve British Council Türkiye Direktörü Margaret Jack’in katılımıyla başlayacak.

Edinburgh Uluslararası Kitap Festivali ve British Council tarafından Yasar Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen Edinburgh Dünya Yazarlar Konferansı: İzmir‘de iki ana temaya ek olarak “Edebiyat Çevirisi ve Sınırlar Ötesi Okur Kitlesi” ile “Yazar Adaylarına…” başlıklı iki ek oturum da yer alacak. İki gün boyunca Denise Mina, İnci Aral, Murat Uyurkulak, Panos Karnezis, Sema Kaygusuz, Şebnem İşigüzel  gibi edebiyat dünyasının seçkin isimlerini dinlemek mümkün olacak.

edinburg

Yaşar Üniversitesi konferans salonunda düzenlecek Edinburgh Dünya Yazarlar Konferansı  İzmir’e katılım ücretsiz ve halka açık olacak. Festival boyunca Türkçe-İngilizce ve İngilizce-Türkçe simultane çeviri yapılacak.