Yaşar’dan öğretmenlere uluslararası sertifika

 

Yaşar’dan öğretmenlere uluslararası sertifika

Yaşar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, ABD’nin en prestijli eğitim kurumları arasında yer alan SIT Graduate Institute ile “İngilizce Öğretmenlik Sertifika Programı Kursu’’ için işbirliği gerçekleştirdi. Türkiye’de yalnızca Yaşar Üniversitesi’nde düzenlenecek sertifika programına, dünyanın dört bir yanından İngilizce öğretmeni kursiyerlik için başvuruyor.

YASAR-TESOL
(Soldan Sağa) SIT TESOL Kurs Koordinatörü Songül Tömek, Okutman Nisha Agha, Yabancı Diller Yüksekokulu Koordinatörü Burcu Tügen, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Engin Ayvaz

Tüm dünyada geçerli

İngilizce eğitmenlerinin mesleki gelişimlerini sağlamak amacıyla hazırlanan İngilizce Öğretmenlik Sertifika Programı Kursu (SIT TESOL) 17 Haziran 14 Temmuz tarihleri arasında Yaşar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından İzmir’de gerçekleştirilecek. Toplam 130 saatten oluşan ve çeşitli eğitim faaliyetlerinin yer aldığı kurs programını başarıyla bitiren katılımcılar, tüm dünyada geçerli SIT TESOL Sertifikası almaya hak kazanacaklar.

Yurdışında iş imkanı

Yaşar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Engin Ayvaz, düzenledikleri programın yenilikçi ve pratik yaklaşımı ile dikkat çektiğini belirterek şunları söyledi:

“Yabancı dili yüksek standartlarda öğreten okulların ortak özelliklerinden biri de bu kurumların iyi öğretmen yetiştiren kurumlar olmasıdır. SIT TESOL Sertifika Programı’nı Türkiye’ye getirerek bu alanda önemli bir adım attığımızı düşünüyorum. SIT TESOL mesleğe yeni atılacak öğretmen adayları ve mesleki gelişime önem veren öğretmenler için ideal bir program.”

Ayvaz ayrıca, sertifika programını başarı ile bitiren öğretmen adaylarının yüksek istihdam oranına dikkat çekerek; “Sertifika programı yurtiçinden İngilizce öğretmeni adaylarının yoğun ilgisini çekiyor, başta ABD olmak üzere yurtdışından da dikkate değer oranda başvuru alıyoruz. Bu kursu bitiren katılımcılar alacakları sertifika sayesinde dünyanın her yerinde İngilizce öğretmenliği yapabilir” dedi.