Dünya mutfağının inceliklerini öğreniyorlar

 

Uluslararası lezzetleri ustalarından öğreniyorlar

Yaşar Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü tarafından yürütülen ‘Uluslararası Mutfak Kültürleri’ dersi öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor. Eğitim gezileri kapsamında başarılı mutfakların usta şefleri ile buluşan Yaşarlı öğrenciler ekmek yapımından çikolatanın formülüne, özgün sos yapımından şarap kültürüne kadar pek çok konuda bilgi sahibi oluyorlar.

YASAR-Mutfak-2
Yaşar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü’nün
3’üncü sınıf ve lisansüstü öğrencilere yönelik olarak başlattığı seçmeli “Uluslararası Mutfak Kültürleri” dersi içerik ve işleyiş yöntemi ile de dikkat çekiyor. Uluslararası mutfak sanatı inceliklerinin anlatıldığı derslerde İzmir’in önde gelen otel ve restoranlarının mutfak ekipleri öğrencilerle bir araya geliyor.

YASAR-Mutfak-6İlk olarak  DoubleTree by Hilton Kuşadası, Vera Melissa Gourmet Chef Restaurant ve Urla Şarapçılık İşletmesi’nin konuğu olan öğrencilerin aldıkları eğitimler hakkında bilgi veren Turizm Rehberliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sabah Balta, “Eğitim gezilerinde öğrenciler ekmek yapımın esaslarından, çikolatanın formülüne, temel besin girdilerinin üretiminden, farklı ülkelere özgün sosların yapımına ilişkin pişirme pratiklerini geliştirme fırsatını buldular. Ayrıca öğrencilerimize üzüm ve bağların özelliklerinden, şarabın üretim ve satış aşamasına kadar süreci demonstrasyon yöntemiyle izleme ve tadım eğitimi verildi. Dünya mutfakları ile ilgili çalışmalarımız yılsonuna kadar devam edecek” dedi.

Mutfak Sanatlarının Gezgin Öğrencileri

‘Uluslararası Mutfak Kültürleri’ dersini projelendirmeyi de planladıklarını belirten Doç. Dr. Sabah Balta, “Üniversite ve sektör işbirliğine dayalı bir uygulama modeli ile ‘Mutfak Sanatları Gezgin Öğrenciler’ projesi planlıyoruz.  Öğrenci odaklı bu uygulama modeliyle öğrencinin gözlem ve analiz yeteneğini geliştirebilmesi, eğitime aktif katılımı deneyimlemesi, teori ve pratiği birleştirerek üretebilmesi, raporlama tekniklerini öğrenebilmesi ve insan ilişkilerini geliştirebilmesi hedeflenmiştir. Proje ile birlikte işletme yöneticileri de ileriki dönemlerde birlikte çalışabilecek iyi adayları tanıma şansını yakalayacaklardır.” şeklinde konuştu.