Dünya Küresel Liderler Forumu’nda bir İzmirli…

Yaşar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Engin Ayvaz, ABD hükümeti tarafından verilen ve dünyada en prestijli burslar arasında gösterilen Fulbright Hubert H. Humphrey Bursu’nu kazanarak büyük bir başarı elde etti. 93 ülkeden alanında liderlik potansiyeli taşıyan kamu ve özel kurum yöneticilerine verilen burs kapsamında Yaşarlı akademisyen Washington’da düzenlenecek Küresel Liderler Forumu’na katılacak.

Dünyanın saygın eğitim bursu Yaşarlı akademisyenin oldu

Dünyanın en prestijli burslarından biri kabul edilen Fulbright Hubert H. Humphrey’i kazanan Yaşarlı akademisyen Washington’da düzenlenecek Küresel Liderler Forumu’na katılacak.

Dünyanın geleceği bu projelerde

1979 yılından bu yana ABD hükümeti tarafından verilen Fulbright Hubert H. Humphrey Bursu’nu bu yıl dünyadan 184 kamu ve özel kurum yöneticisi kazandı. Burs kapsamında MIT, Cornell, Boston, Johns Hopkins gibi ilgili bilim dallarının lideri 18 üniversitede 1 yıl boyunca eğitim alma şansı elde eden bursiyerler ‘ekonomik kalkınma’, ‘çevre yönetimi ve iklim değişikliği’, ‘eğitim standartlarının geliştirilmesi’ gibi çeşitli alanlarda projeler geliştirecekler.

Çalışmalarını Boston’da gerçekleştirecek

Yaşar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Engin Ayvaz ise elde ettiği burs kapsamında Boston Üniversitesi’nde yükseköğretimde dil öğretimi alanında çalışmalar yürütecek. Dil öğretiminde kalite ve akreditasyonun Türkiye yükseköğretiminde halen gelişmeye muhtaç bir alan olduğunun altını çizen Ayvaz, son 10 yılda Türkiye’de üniversite dil hazırlık sınıflarının sayısının ikiye katlandığına dikkat çekti. Ayvaz ayrıca Türkiye’deki üniversite hazırlık programlarında 200 bine yakın öğrencinin dil öğrendiğini de söyleyerek, bunun alanında dünyadaki en yüksek rakam olduğunu söyledi. Yaşar Üniversitesi İngilizce Hazırlık Sınıfı’nın dünyanın en önemli İngilizce eğitim kalite belgesi olan CEA akreditasyonunu alan Türkiye’deki ilk program olduğunu hatırlatan Engin Ayvaz, “Artık ülke genelinde dil programları için kalite standartlarının belirlenmesi gerekiyor. Dil eğitimi alanında Türk bilim insanları çok ciddi başarılara imza atıyor. Bu çalışmaların bir program dahilinde bir araya getirilerek bir amaç etrafında toplanmasından en çok öğrencilerimiz faydalanacaktır. Boston’daki çalışmalarım bu yönde olacak” dedi.

Fulbright Hubert H. Humphrey’e hangi alanlarda başvurulabiliyor

Ekonomik Kalkınma, Finans ve Bankacılık, Yüksek Öğrenim Yönetimi, Hukuk ve İnsan Hakları, Doğal Kaynaklar, Çevre Yönetimi ve İklim Değişikliği, Halk Sağlığı Politikası ve Yönetimi, Kamu Politikası Analizi ve Kamu Yönetimi, İnsan Kaçakçılığının Önlenmesine Yönelik Politikalar ve Uygulamaları, Şehir ve Bölge Planlama.