Down Sendromlu çocuklar film terapisiyle eğitilecek

Bornova’da down sendromlu çocuklara destek amacıyla özel bir proje için işbirliği yapıldı. Yaşar Üniversitesi, Bornova Belediyesi, Türk Kızılayı Bornova Şubesi, , Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisleri Mezunlar Derneği, İzmir Down Sendromlular Derneği ve Kare Film Prodüksiyon işbirliğiyle “Down Sendromlu Bireyler için Film Terapi Atölyesi Eğitimi” başlatıldı. 3 ay sürecek programın sonunda çocukların çalışmaları özel bir törenle gösterilecek.

 Yaşar Ünivesitesi, Bornova Belediyesi, Türk Kızılayı Bornova Şubesi,  İzmir Down Sendromlular Derneği, Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisleri Mezunlar Derneği ve Kare Film Prodüksiyon arasında işbirliği anlaşması imzalandı. Film terapi atölyesi ile çocuklara sinema öğretilecek. 3 ay sürecek eğitimlere katılan down sendromlu bireyler teknik eğitimin yanında hazırlanan senaryo ve çekimlerde de aktif rol alacaklar.

Türk Kızılayı Bornova Şubesi, İzmir Down Sendromlular Derneği, Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisleri Mezunlar Derneği, Yaşar Üniversitesi, Kare Film  Proüksiyon ve Bornova Belediyesi’nin işbirliğiyle, down sendromlu bireyler için film eğitimi protokolü imzalandı.
Türk Kızılayı Bornova Şubesi, İzmir Down Sendromlular Derneği, Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisleri Mezunlar Derneği, Yaşar Üniversitesi, Kare Film Proüksiyon ve Bornova Belediyesi’nin işbirliğiyle, down sendromlu bireyler için film eğitimi protokolü imzalandı.

Down sendromlu gençlerin de katıldığı eğlenceli görüntülere sahne olan işbirliği protokol törenine,  Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Cemali Dinçer,Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hamamcılar,  Yaşar Holding İcra Başkanı Dr. Mehmet Aktaş,Türk Kızılayı Bornova Şubesi Başkanı Fahrettin Dokak, Yİzmir Down Sendromlular Derneği Başkanı Gülnaz Rodoplu, Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisleri Mezunlar Derneği Başkanı Müzeyyen Saraçoğlu, Yaşar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kerem Kaban, Kare Film Prodüksiyon yetkilisi ve İzmir Uluslararası Kısa Film Direktörü Yusuf Saygı katıldı.

+1 Down Kafe’de düzenlenen protokol töreninde konuşan Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hamamcılar, “Belediye olarak sosyal sorumluluk projelerinin her zaman yanındayız. Bunun için birçok kurumla işbirliği yaparken, +1 Down Kafe gibi bazı projeleri de hayata geçiriyoruz. Bu işbirliğimize katkı koyan herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

Üniversitelerin sadece eğitim ve araştırma yaparak topluma katkı sağlayamayacağını dile getiren Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mehmet Cemali Dinçer, “Sosyal sorumluluk projeleri ile de topluma katkı yapılmalı. Fakültemiz Sanat Tasarım Fakültesi eğitim elemanları tarafından programa katılacak olanlara 90 saatlik eğitim verilecek” diye konuştu.