Dersimiz ‘kitap sevgisi’

Yaşar Üniversitesi (YÜ) öğrencileri gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projeleriyle ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin eğitimlerine katkı sağlıyor. Küçük öğrenciler, ‘Kitap Okuma Saati’ etkinlikleri ile üniversiteli ağabey ve ablalarından kitap okuma alışkanlığı kazanıyorlar.

kitap

Bir ayda 60 kitap okudular

İzmir’in eğitim yaşamına artı değer katmak ve kaynak sağlamak amacıyla Yaşar Üniversitesi öğrencilerine yönelik olarak 5 yıl önce başlatılan ‘Sosyal Sorumluluk Projeleri’ aralıksız devam ediyor. Son olarak YÜ Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı birinci sınıf öğrencisi Nilay Güven tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında Narlıdere Oğuzhan İlköğretim Okulu’ndan 15 dördüncü sınıf öğrencisi 60’tan fazla kitap okuyarak çocuk edebiyatının önde gelen eserleri ile tanıştı.

kitap (1)

Daha çok kitap istiyorlar

“Kitap Okuma Saati” etkinliği kapsamında bir ay boyunca düzenli olarak ilkokul öğrencileriyle bir araya geldiğini belirten Nilay Güven amacının çocuklara kitap sevgisini kazandırmak olduğunu söyledi. Proje sonunda çocukların kitap okumaya daha hevesle yaklaştıklarını ifade eden Güven öğrencilere Selçuk Yaşar Kampüsü’nü de gezdirdi.

kitap (2)

Projenin amacına ulaştığını belirten Narlıdere Oğuzhan İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Havva Acar ve Okul Müdürü Ramazan Çeşmeli sınıf ve okul kütüphanesine kitap desteği yapılmasını istedi.

3 bin projeye imza atıldı
Yaşar Üniversitesi, 5 yıl önce başlattığı Sosyal Sorumluluk Projeleri aracılığıyla kentin ilk ve orta öğretim kurumları yanında yerel yönetim ve sivil toplumu ile işbirliği içinde bugüne kadar yaklaşık 3 bin projeye imza attı. Projeler kapsamında birçok ilk ve orta öğretim kurumuna çok sayıda kitap ve bilgisayar kazandırıldı.