Denizler Yaşamalı

 Piri Reis Denizcilik Derneği çocuklara ve gençlere deniz sevgisi aşılamak için yeni dönem çalışmalarına başladı.İzmir’de 2001 yılında kurulan Piri Reis Denizcilik Derneği, geçtiğimiz yıl İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde birçok anaokulunda, ilkokulda ve liselerde ‘’Denizden Masallar’’, ‘’Denizler Yaşamalı’’ ve ‘’İşiniz Deniz Olsun’’ başlıklı projeler gerçekleştirdi.

Yasar Piri reis (1)

 Deniz ve doğaseverler için uzak yol kaptanı Celal Üstünbaş’ın öncülüğünde 2001 yılında İzmir’de kurulan Piri Reis Denizcilik Derneği, amatör denizciliği tanıtmak ve geliştirmek için yeni dönem çalışmalarına başladı. 2015-2016 eğitim döneminde İl Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecek anaokullarında okul öncesi çocuklar için ‘’Denizden Masallar’’ projesi yeniden gerçekleştirilecek. Çocuklara geçen yıl olduğu gibi deniz temalı masallar anlatılacak. Ayrıca okullarda uzmanlar tarafından deniz kabukları ve balıklardan oluşan sergiler açılarak bilgiler verilecek.  İlkokullarda ise ‘’Denizler Yaşamalı’’ başlığı altında daha ileri seviyede çalışmalar yapılacak. Liselerde ise hem maviliklerin sevilmesine hem de denizciliğin iş potansiyeli yüksek bir sektör olarak tanınmasına yönelik etkinlikler gerçekleştirilecek.

Yasar Piri reis (4)

 Piri Reis Denizcilik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ceylan, Yaşar Üniversitesi tarafından kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında iletişim desteği sağlanan çalışmaların geleceğin denizcilerini yetiştirmeyi amaçladığını belirtti.

Yasar Piri reis (5)

Ceylan, amatör denizcilik sertifika programlarının 50’cisinin de 10 Kasım 2015 – 26 Ocak 2016 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini belirterek ‘’Deniz tutkunlarına güverte üstü malzemelerden, demirlemeye, düzlem seyrinden pusula okumaya, can kurtarma yöntemlerinden meteorolojiye, telsiz kullanımından ilkyardıma, yelkencilikten deniz hukukuna  uzanan kapsamlı eğitim verilecek. İlgi duyanlar 259 81 11 no’lu telefonumuzdan veya www.prdd.org adresinden bizlere ulaşabilir. Kuzey Ege Yat Rallisi ve Marmaris Yelken Haftası etkinliklerinde hocamız Celal Üstünbaş, çeşitli görevler icra edecek. Onların bitiminde de eğitimlerimize başlayacağız. Bunun yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde geçen yıl olduğu gibi bu yılda okullarda çeşitli etkinlikler gerçekleştireceğiz’’ dedi.