Denizcilik sektörü Yaşar’da tartışıldı

 

 İzmir’de denizcilik sektörünün mevcut durumu Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı tarafından gerçekleştirilen panelde tartışıldı. Panel, sektörün önde gelen isimleriyle sahada çalışmak isteyen öğrencileri buluşturdu.

denizcilik (1)

Yaşar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Ceren Altuntaş ve Bülent Onural’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen “İzmir’de Denizcilik Sektörünün Mevcut Durumu, Geleceği ve Nitelikli İşgücü Gereksinimleri” konulu panel Yaşar Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Panele TURKON Konteyner Taşımacılık Ege Acente Müdürü Nur Özgen, MSC Gemi Acenteliği A.Ş Resmi İlişkiler Koordinatörü ve Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı Kpt. Savaş Ercan,  Nemtaş Denizcilik A.Ş. Genel Müdürü Kpt.Tufan Süslüer ve Nemport Liman İşletmeleri ve Özel Antrepo Nakliye Tic. A.Ş. Satış ve Pazarlama Müdürü Ceyhan Çabukyürüyen katıldı. Panel kapsamında İzmir’de denizcilik sektörünün mevcut durumuna yönelik soru ve sorunlar tartışıldı.  Nitelikli personelin taşıması gereken temel yetkinliklere ilişkin soruları yanıtlayan katılımcılar, öğrencilerin sektörün işleyişine yönelik bilgilerine de katkı sağladılar.

denizcilik (2)

DENEYİMLERİNİ ANLATTILAR

TURKON Konteyner Taşımacılık Ege Acente Müdürü Nur Özgen konteyner taşımacılığı alanında görev yapmak isteyen öğrencilere çalışmak isteyecekleri bölümler hakkında detaylı bilgiler verdi.

MSC Gemi Acenteliği A.Ş Resmi İlişkiler Koordinatörü ve Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı Savaş Ercan Türkiye’de konteyner taşımacılığı, lojistik ve kruvaziyer taşımacılık alanında yürüttüğü faaliyetlere dair bilgiler verdi. MSC işe alım politikaları hakkında öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Nemtaş Denizcilik A.Ş. Genel Müdürü Tufan Süslüer öğrencilere dökme yük taşımacılığının ilkelerine dair farklılıkları ve bu alanda çalışan denizcilik işletmelerinin örgütlenme yapılarına dair detayları anlattı.

Nemport Liman İşletmeleri ve Özel Antrepo Nakliye Tic. A.Ş. Satış ve Pazarlama Müdürü Ceyhan Çabukyürüyen ise liman işletmeciliği konusunda İzmir ve Aliağa bölgelerindeki gelişmeleri aktardı. Geleceğe dönük yeni liman yatırımları ve bu yatırımların İzmir’de denizcilik sektörüne olası etkileri panelistler tarafından tartışıldı. Öğrencilerin liman sahalarında kadın istihdamına yönelik sorularını yanıtlayan Çabukyürüyen, limanlarda çalışmak isteyen mezunların dinamik iş süreçlerine ve esnek çalışma saatlerine uyum göstermesi gerektiğini belirtti.