Denizcilik eğitiminde örnek işbirliği

Denizcilik eğitiminde örnek işbirliği

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ile Yaşar Üniversitesi, eğitim çalışmalarında üniversite-sektör işbirliğini hedefleyen protokole birlikte imza attı.

Deniz taşımacılığı faaliyetlerinin koordinasyonunda, gemi acentelerinin işbirliği içinde çalışmasında ve ülkenin denizcilik alanında rekabetçi konuma gelmesi konusunda çalışmalar yürüten Deniz Ticaret Odası(DTO) İzmir Şubesi ile eğitim alanında önemli başarılar elde eden Yaşar Üniversitesi(Y.Ü), işbirliği için bir araya geldi.

Yaşar Üniversitesi Senato Salonu’nda gerçekleşen protokol imza töreninde DTO İzmir Şube Başkanı Géza Dologh ile Y.Ü. Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, üniversite-sektör işbirliğinin en güzel örneğini sergilediklerini belirterek protokolü imzaladı.

DTO İzmir Şube Başkanı Géza Dologh, protokol ile oda ve üniversite arasında teorik bilgi birikimini artırmak ve öğrencilere pratik bilgi sağlayarak eğitimlerine katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi. Protokol ile aynı zamanda karşılıklı bilgi birikiminin paylaşılarak ortak araştırmalar yapabilme zeminin oluşturulmasını hedeflediklerini kaydeden Dologh, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her iki taraf deniz ulaştırma, limancılık, lojistik ve dış ticarette yaşanan gelişmeler ile ilgili olarak bilgi paylaşımı yapabilecek. Konferans ve benzeri akademik etkinliklerde karşılıklı katılım olanakları yaratılabilecek. Ortak araştırma projeleri ve eğitim projeleri için işbirliği yapılabilecek. Sertifikalı eğitim programları ortak olarak hazırlanabilecek.”

Denizcilik eğitimlerimiz uygulamalı devam edecek

Y.Ü. Rektörü Prof.Dr. Murat Barkan, denizcilik sektörünün eğitimine akademik katkı koymayı hedeflediklerini belirterek, ”Körfez algısı ve denizcilik algısı olmadan İzmir’i tam anlamak mümkün değil, bu protokolle “DTO personelinin teorik bilgi birikimini artırmak ve öğrencilerimize pratik bilgi sağlayarak eğitimlerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Böylece karşılıklı bilgi birikiminin paylaşılmasını sağlayarak ortak araştırmalar yapabilme zemini de oluşturacağız.” diye konuştu.

Barkan, şunları söyledi:

“Zaten Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı’mızda bir süredir öğrencilere eğitim veriliyordu, bu işbirliği ile sektöre uluslararası sertifikalı yetişmiş işgücü kazandıracağız, DTO ile işbirliği yapmaktan çok mutluyuz”.

DTO İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı Bülent Kaptan da, İzmir’in önümüzdeki beş yıl içinde denizcilik sektöründe çağ atlayacağını ifade ederek, odanın tecrübelerini öğrencilerle paylaşılacağını söyledi. YÜ Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Şevkinaz Gümüşoğlu da, protokolün öğrencilere büyük katkı sağlayacağını anlattı.

no images were found