Denizcilik camiası Yaşar’da buluşacak

Yaşar Üniversitesi Denizcilik Topluluğu, Denizcilik Haftası’nda camianın önde gelen şirket ve isimlerini bir araya getiriyor. 31 Mart günü başlayıp 5 gün sürecek etkinlik, marinalardan, limanlara ve derneklerden denizcilik şirketlerine ve deniz insanlarına kadar, denizciliğin her yönüyle ele alındığı, ulusal nitelikte ilklerin yaşanacağı bir program olacak.

Yaşar Üniversitesi Denizcilik Topluluğu Başkanı Mithat Can Alagöz, Denizcilik Haftası’nda sektörün tüm bileşenlerini bir araya getirme fikrinin, 17 üniversitenin katıldığı 2. Denizci Öğrenciler Çalıştayı’nda ortaya çıktığını belirterek, “Oraya katılan arkadaşlarımız, diğer üniversitelerle nasıl işbirliği yapabiliriz, denizcilik eğitimini nasıl daha ileri taşıyabiliriz gibi sorunları tartıştı. Bunun sonucunda, diğer üniversitelerle işbirliği yapmak, denizcilik sektörünü ve kültürünü öğrencilere daha yakından tanıtmak için bu etkinliği hazırladık. Türkiye’de ilk defa, bir haftalık süreyle denizciliğin her yönüyle ele alındığı ulusal nitelikte ilklerin yaşanacağı bir etkinlik olacak” dedi.

denizcilik

HER GÜN AYRI BİR SEKTÖR VE KONU ELE ALINACAK

Hafta boyunca her günün kendine has bir yönü olduğunu kaydeden Alagöz, “31 Mart Limancılık Günü’nde, limancılığın her yönüyle ele alınacağı bir çok liman işletmesi temsilcisinin katılacağı bir oturum düzenlenecek. Öğrencilere, bir liman şirketi nasıl kurulur ve işletilirin aktarılacağı bir program hazırladık. 1 Nisan Marinacılık ve Deniz Turizmi Günü ise Türkiye’de gelişen marina sektörü ve nitelikli iş gücünün ele alınacağı, deniz turizmi konusunda öncü firmaların yer alacağı bir gün. 2 Nisan’da da Denizcilik Dernekleri ve Şirketleri Günü oturumu yapılacak. Denizcilik alanında saygınlık kazanmış sivil toplum örgütlerinin ve sektörün önde gelen şirketlerin katılacağı bir oturum gerçekleştirilecek. 3 Nisan ise Deniz İnsanları Günü. Dünyayı kendi yelkenlileriyle seyir etmiş değerli kişilerin katılacağı kültürel bir gün olmakla beraber, günün ikinci yarısında ise Çeşme’de teknik gezi planladık. Uzaklar teknesinin Antarktika seyahati ve Sbal Karasu ile söyleşi, Özkan Gülkaynak ile de Kayıtsız III Teknesiyle Dünya Seyahati üzerine söyleşi yapılacak. 4 Nisan Deniz Tedarikçileri ve Eğlence Günü’nde de denizcilik sektörüne tedarikte bulunan firmaların katılımı ve denizcilik oyunlarının yer aldığı etkinlikler yer alacak. Nemrut limanlarına ve Foça Deniz Temiz Projesi’nin yer aldığı teknik gezimiz olacak” diye konuştu.

ETKİNLİKLER SOSYAL MEDYADA

Etkinlikler boyunca çekilecek fotoğraflar, katılımcıların yazmak istedikleri, tüm sosyal ağlardan #DenizcilikHaftasi hashtag’iyle paylaşılabilecek. Denizcilik Topluluğu Başkanı Mithat Can Alagöz, tüm deniz tutkunlarını, sektöre merak duyanları ve özellikle de öğrencileri etkinlikerine davet etti.