Demokrasi şehitlerine ve gazilerine saygıyla…

Yaşar Üniversitesi’nde ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ anma etkinlikleri düzenlendi. ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ anma etkinlikleri kapsamında Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü’nde gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Törene, Yaşar Üniversitesi Rektörlüğü’ne vekaleten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Nazım Sözer, dekanlar, akademisyenler, idari personel ile öğrenciler katıldı.

Rektörlük Konferans Salonu’ndaki törenin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Nazım Sözer, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında bir araya geldiklerini belirterek, “Vatanımızın bütünlüğü ve tam bağımsızlığı uğruna canlarını feda etmiş olan tüm  şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

Prof. Dr. Ali Nazım Sözer

Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Hanife Kocakaya da, “15 Temmuz’un Türk Demokrasi Tarihindeki Yeri” konulu bir konferans verdi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında ayrıca Yaşar Üniversitesi fuaye alanında kitap ve makale sergisi   ile fotoğraf sergisi de açıldı, 15 Temmuz ile ilgili 3 ayrı belgesel gösterime girdi. Adalet MYO Müdürü Prof.Dr.Burcu Dönmez’in “Demokrasi ve Hukuk Devleti İlkesi” başlıklı radyo programı da üniversite radyosunda yayına girdi.

15 Temmuz Sergi

 

Makale sergisi için : https://library.yasar.edu.tr/15-temmuz/

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü – Demokrasi Ve Hukuk Devleti İlkesi