Çocuklardan Bornovalılara müzik ziyafeti

Bornova Belediyesi Çocuk Korosu Çamdibi’nde muhteşem bir müzik ziyafeti sundu. Piyano, keman eşliğinde sahnede tüm yeteneklerini sergileyen çocuklar Bornovalılara unutulmaz bir gece yaşattı

Bornova Belediyesi ile Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü’nün “Sosyal Sorumluluk Projesi” çerçevesinde 8-12 yaş grubundaki çocuklardan oluşturduğu Koro, Çamdibi Nedret Güvenç Sahnesi’nde konser verdi. Piyano’da Oğuz Öz, kemanda Batuhan Akikol’un eşliğinde ve Özlem Menokan’ın yönetiminde 28 çocuktan oluşan Koro, çocuk şarkılarını seslendirdi.

Programda, “Nar Gibi Domates”, “Yurdumda”, “Kuş Sesleri”, “Pembe Düş”, “Arkadaşım Eşek”, Horozumu Kaçırdılar”, “Kırlara Doğru”, “Biz Atatürk Gençleriyiz”, “Babamıza Türkü” adlı parçalar seslendirildi. “Hayat Bayram Olsa” adlı parça seyircilerle birlikte söylendi. Programın sonunda Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü öğrencileri ile birlikte enstrümansız çok sesli müzik yapan Bornova Belediyesi Çocuk Korosu koristleri büyük alkış aldı.

Mayıs ayında Yaşar Üniversitesi’yle birlikte başlattıkları sosyal sorumluluk projesi kapsamında önemli yol aldıklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü ile bir işbirliği yaparak 8-12 yaş arası çocuklarımızın koroda yer almalarını sağladık. Başvuranlar arasından seçtiğimiz 28 çocuğumuza Yaşar Üniversitesi’nde eğitim verildi. Daha önce bu alanlarda yeteneği olan çocuklarımız bir ayda piyano ve kemanda gelişme gösterdiler. Çocuklarımız kısa sürede sahneye çıkabilir duruma gelerek konser verdiler. Onlarla gurur duyuyorum ve hepsine bize böyle bir akşamı yaşattıkları için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

no images were found