Çin ve Türkiye’yi müzikte buluşturan protokol

Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi tarafından bu yıl 3’üncü düzenlenecek olan Uluslararası Müzik Günleri’ne Çin Halk Cumhuriyeti’nin Suzhou Üniversitesi’nden destek geldi. Suzhou Üniversitesi Müzik Bölümü ile Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü arasında imzalanan protokole göre Mayıs ayında düzenlenecek olan Uluslararası Müzik Günleri’nde Suzhou Üniversitesi’nin akademisyenleri atölye çalışmalarının yanı sıra konserler düzenleyecek.

KÜLTÜREL BAĞLARIMIZ GÜÇLENİYOR

Selçuk Yaşar Kampüsü’nde düzenlenen protokol törenine katılan Suzhou Üniversitesi Müzik Bölümü Dekanı Prof. Christopher Chen, Asya’dan Avrupa’ya kadar uzanan Yeni İpek Yolu Projesi’nde Türkiye’nin stratejik olarak çok önemli bir pozisyonda olduğu söyledi. Yaşar Üniversitesi ile imzalanan protokolün önemine değinen Chen, “Bu protokol, Türkiye ile Çin arasındaki kültürel ve politik bağları güçlendirmek adına önemli bir adım. Önümüzdeki yıllarda ülkelerarası gerçekleştirilecek olan konserler, akademisyen ve öğrenci programlarını da kapsayan bir protokol anlaşması daha planlıyoruz” dedi.

YSR Cin (2) (Small)

18 MAYIS’DA İZMİR’DE KONSER

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer ise bir üniversitenin uluslararası gelişiminin yalnızca bilimsel işbirliklerine değil kültürel ve sanatsal alandaki işbirliklerine de bağlı olduğunu söyledi. Törende ayrıca Suzhou Üniversitesi’nden gelecek olan ekibin Suzhou Piano Trio Müzik Haftası’nın kapanışını yapmak üzere 18 Mayıs Çarşamba günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde konser düzenleyeceği belirtildi.