Bu tasarımlar bir başka

Yaşar Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü’nün 4’üncü sınıf öğrencileri akla gelmeyecek fikirleri bitirme projelerinde hayata geçirdi. Aralarında psikolojik hastalıkları bir kutu oyununa, kampüs alanını yarış pistine ve bir motosikleti onlarca farklı şekilde kullanıma dönüştüren de çıktı.

YSR Grafik Proje (6)

Teknolojinin nimetlerini yaratıcılıkları ile birleştiren Yaşar Üniversitesi’nin bu yıl mezun olacak olan öğrencileri projelerinden bazılarını şöyle anlattı:

Tansel Ünal (Catharsis Projesi)

YSR Grafik Proje (3)

BU OYUNDA AMAÇ ARINMAK

“Psikoloji bilimi ve mitoloji ilgi alanlarım arasında yer alıyor. Projeme isim veren Catharsis Antik Yunan dünyasında arınma anlamına geliyor. Ben de bu anlamdan yola çıkarak oyun için 10 tane ana karakter ve 10 tane yaratık tasarladım. Oyunun temelinde başından kötü olaylar geçerek psikolojik rahatsızlık yaşayan ana karakterler daha sonrasında yaratığa dönüşüyor. Ancak oyunda verilen mesajları doğru algılayanlar bir arınma yaşayarak bu kötü ruh halinden çıkabiliyorlar. Yani bu oyunda temel amaç kazanmak ya da kaybetmekten ziyade bir arınma yaşayabilmek, bir bakıma içsel bir yolculuk yaşayabilmek. Oyun dili ise hem Türkçe hem de İngilizce olarak tasarlandı.”

Batıkan Özçınar (Cafe Racer Projesi)

YSR Grafik Proje (5)

BİRİ MUTLAKA SİZE GÖRE

“1960’lı yıllarda ortaya çıkan Cafe Racer tipi motosikletlerin farklı şekillerde ve renklerde tasarlanabilmelerine yani kişiye özel olmasına olanak veren bir işletim sistemi oluşturdum. Bunun için zorunlu parçalar dışında farklı egzoz, jant ve depo seçenekleri sundum. Pek çok parçanın değişebileceği motosiklette farklı renklerin de kullanılmasıyla 625 farklı tasarım ortaya çıkabiliyor.”

Özgün Özenir (On Road Campus Race RC)

YSR Grafik Proje (4)

HIZ YAPMAK SERBEST

“İnternet üzerinden oynanabilen bir araba yarışı oyunu tasarladım. On road campus race rc ismini verdiğim oyun, Yaşar Üniversitesi Kampüs alanı içinde geçiyor. Radyo kontrollü arabalar üniversite kampüsü içerisinde belirlenen yollardan geçiyor ve oyun haritası içerisinde artarak dizilmiş engellere çarpmadan zamana karşı ilerlemeye çalışıyor. Her hafta bir şampiyonun belirlendiği bu oyunda aynı zamanda oyuncuların yarış performansı kayıt altına da alınabiliyor.”

TİRE SÜT İÇİN LOGO

Alper Kuru (Tire Süt Ambalaj Tasarımı Projesi)

YSR Grafik Proje (2)

“Kurumsal kimlik ve ambalaj tasarımı üzerine hazırlanan bir proje sundum. Bunun için İzmir için de önemli bir marka değeri oluşturan Tire Süt’ün farklı ürünlerini sembolize etmek amacıyla hayvan figürleri içeren logolar tasarladım.”

Can Cellek (Archviz Projesi)

YSR Grafik Proje (1)

MİMARLARIN İŞİ ARTIK DAHA KOLAY

“Mimari çizimlerde kullanıcıya istediği özgürlüğü sağlayan bir proje geliştirdim. Buna göre kullanıcılar 3 boyutlu mimari bir çizim hazırlarken ortamın ışığını ve materyalleri istediği doğrultuda değiştirebilmekte. Yani ortamın hem gece hem gündüz halini rahatlıkla görebildiğiniz gibi farklı renklerin ortama neler katabildiğini de fark edebiliyorsunuz. Projemin daha da gelişmesi için Ideomedio firması da maddi destek sağlamakta.”