Bu belgesel ödüle doymuyor

İki yıl önce kadınlar tarafından ‘Kadınlar İçin’ diye yola çıkan Filmmor Gezici Kadın Filmleri Festivali kapsamında düzenlenen “Mor Kamera Umut Veren Kadın Sinemacı” ödülünün sahibi Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Araştırma Görevlisi Zeynep Oral oldu. “Ben, Sen, O…” isimli belgeseliyle ödüle layık görülen genç yönetmenin aynı belgeseli geçtiğimiz yıl da Adana Altın Koza ve Antalya Altın Portakal Film Festivallerinde birinci olmuştu.

zeynep

Zeynep Oral İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül gecesine katıldı. Fransa Başkonsolosu Muriel Domenach’ın konuşma yaptığı gecede, Filmmor’dan Melek Özman geçtiğimiz yılı kadın gözüyle özetledi, erkek ve devlet şiddetine direnen kadınlara selam gönderdi. Gecede ödülünü alan Zeynep Oral, “İki yıl önce Filmmor filmlerini izledim ve cesaretlendim; ‘ben de yapabilirim’ dedim ve şimdi burada yaptığım filmle ödül alıyorum” dedi.

Bu yıl ölümünün 20’inci yılında anılacak olan Bilge Olgaç’ın kendi sesinden Türkiye sinemasında kadın yönetmen olmayı anlattığı kısa bir videonun da gösterildiği gecede, festivalin açılış filmi olarak Pamela Varela’nın Fransız yapımı filmi “Acı” gösterildi.