Baskı resmin ustalarının eserleri Yaşar’da sergileniyor

Türkiye’nin önde gelen baskı resim ustalarının eserleri, Yaşar Üniversitesi Sergi Salonu’nda görücüye çıktı. Özgün Baskı Resim Sanatçıları Derneği üyesi sanatçıların eserleri 25 Mart’a kadar İzmirli sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak.

basbulus (3)

Özgün Baskı Resim Sanatçıları Derneği üyesi usta sanatçıların eserleri, İzmir’de sanatseverlerle Yaşar Üniversitesi Sergi Salonu’nda buluştu.

basbulus (1)

Gravür, ahşap ve metal baskı, taş baskı, linol baskı, serigrafi gibi tekniklerle yapılmış baskılardan oluşan sergide, Mustafa Aslıer, Süleyman Saim Pekcan, Hayati Misman, Devrim Erbil, Hasan Pekmezci, Atilla Atar, Nevzat Akoral, Sema Boyancı, Hatice Bengisu ve Gören Bulut gibi usta 32 sanatçının 46 eseri yer alıyor.

Prof.Gören Bulut-Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı
Prof.Gören Bulut-Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı

Derneğin kurucularından Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Gören Bulut, “Sergide, birçok önemli ismin baskı eserlerinden yapılan özel bir seçki sunluyor. Aramızdan ayrılan sanatçıların da eserleri sergide yer alıyor. Böylece izleyiciye baskı resmin Türkiye’deki gelişimini gösterme olanağı sağlamak istedik” dedi. “Bas-Buluş 2” isimli sergi, 25 Mart tarihine kadar açık kalacak.