Ayakta alkışlandılar

 Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası’nın verdiği konserde genç müzisyenler ve kemanın harika çocuğu Kanadalı Türk Keman sanatçısı Deniz Tahberer’in solist olarak seslendirdiği eserler ayakta alkışlandı.
Yaşar Üniversitesi,  Uludağ Gazozları ve Soyer Kültür Sanat Fabrikası (SKSF)nın  desteklediği Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası işbirliğiyle SKSF Amfi Tiyatrosu’nda düzenlenen konser tam bir müzik şölenine dönüştü.  

 

Türkiye’nin farklı konservatuarlarından seçilen gençlerin oluşturduğu Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası konserini Şef Orhun Orhon yönettti, genç sanatçılar  Kanadalı Türk keman sanatçısı Deniz Tahberer’e eşlik ettiler.

 

4 yaşında kemana başlayan Tahberer’in R. Wagner’in Sigfried ve İdyll, W. A. Mozar’ın Keman Konçertosu No:5’i (Türk Konçertosu) senfoni orkestrası eşliğinde seslendirdi.  Ayakta alkışlanan Tahberer’den sonra konserin ikinci bölümünde ise gençler Turgut Pöğün’ün Yol, Kara Karayev’in Üç Minyatür, Ulvi Cemal Erkin’in Yaylı Sazlar Orkestrası için Sinfonietta adlı yapıtları icra etti.  Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası önümüzdeki günlerde Fransa’da konserler verecek.

no images were found