Avukatlara akademik destek

Yaşar Üniversitesi ile İzmir Barosu arasında lisansüstü programları için işbirliği protokolü imzalandı. Bu protokolle, İzmir Barosu’na kayıtlı 7 bin 554 avukat ve yakınları, sosyal bilimler ve fen bilimleri alanlarında lisansüstü eğitim alma imkanı bulacak. Selçuk Yaşar Kampusunda gerçekleştirilen törende, işbirliği protokolünü, iki kurum adına Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer ile İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan imzaladı. Prof. Dr. Dinçer, üniversitelerin, yaşadıkları kentlerle önemli bağları olduğunu belirterek, “Kente katkı sağlamak için çeşitli kurumlarla yapılan işbirliklerimiz var. Bu işbirlikleri, kentimize kısa ve uzun vadede katma değer yaratıyor. İzmir Barosu ile birlikte bugüne kadar birçok etkinlik düzenledik. Hukukta nitelikli insan kaynağı yetiştirmek için attığımız bu imza, çeşitlenerek sürecek” dedi.

İşbirliği protokolünü, iki kurum adına Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer ile İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan imzaladı.

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan ise Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile de çeşitli işbirlikleri yaptıklarını hatırlatarak, “Meslektaşlarımızı nasıl daha donanımlı hale getirebiliriz ilkesiyle hareket ediyoruz. Yaşar Üniversitesi ile birlikte mesleki eğitimler, paneller ve seminerler düzenledik. Meslektaşlarımızın kendilerini sürekli olarak geliştirmeleri için meslek içi eğitim çalışmaları da yapıyoruz. Bu protokolde de aynı amacı taşıyoruz. Bu protokolden 7 bin 554 meslektaşımız yararlanabilecek” diye konuştu.  Avukatlar ve yakınları, bu protokolle, yüksek lisans ve doktora programlarından hem tezli hem de tezsiz olarak faydalanabilecek.