Avrupa’dan sosyal sorumluluk için geldiler

Dersimiz :  Sosyal Sorumluluk

Avrupa’dan Sosyal Sorumluluk İçin Geldiler

Avrupalı 9 üniversite ile birlikte uluslararası kurumsal sosyal sorumluluk derslerini başlatan Yaşar Üniversitesi’nde öğrenciler, Turkcell ve Pınar markalarının sosyal sorumluluk kampanyalarını uzmanlarından dinledi.

İrlanda, Belçika, Almanya, Portekiz, Macaristan, Yunanistan, Hollanda’nın çeşitli üniversitelerinde sosyal sorumluluk alanında çalışan 11 akademisyen ve 24 öğrencinin iki hafta süren katılımıyla gerçekleşen Avrupa Birliği Sosyal Sorumluluk Projesi Yaşar Üniversitesi’nde başarıyla gerçekleştirildi. Avrupa Birliği, Eğitim ve Gençlik Programları (Ulusal Ajans) tarafından desteklenen proje kapsamında, öğrencilere iş yaşamından en iyi sosyal sorumluluk uygulamaları örnekleri ile anlatıldı. Projeye, Yaşar Holding adına katılan Sosyal Sorumluluk Uzmanı Simge Erdem Ünal ve Turkcell adına ise Uzmanlar Burcu Haylaz ve Derya Kökten, sosyal sorumluluk olgusunun iş yaşamındaki yansımalarını ve şirket olarak konuya yaklaşımlarını öğrencilerle paylaştı.

Uluslararası projelerin farklı ülkeleri ve kültürleri tanımak için gençlere sunulan en önemli fırsatlardan biri olduğunu belirten Proje Koordinatörleri Yrd. Doç. Dr. Huriye Toker ve Yrd. Doç. Dr. Duygu Türker, öğrencilerin iki hafta boyunca sosyal sorumluluk konusunda sahip oldukları bilgi birikimlerini ve paylaşımlarını arttırmalarının yanı sıra, Türk toplumuna özgü değerleri, gelenekleri ve bakış açısını da öğrenerek ülkelerine geri döndüklerini dile getirdiler. Öğrencilerin kurumsal sosyal sorumluluk projelerini, bu alanın uzmanları olan Yaşar Holding ve Turkcell’den dinlemelerinin önemine dikkat çeken proje asistanı Öğr. Gör. Ceren Altuntaş, sosyal sorumluluğun geleceğin işletmeleri için vazgeçilmez bir etkinlik olduğuna dikkat çekerken, öğrencilerin uluslararası sınıflarda geleceği şekillendirmeye şimdiden başladıklarını belirtti.

 

Avrupalı öğrenciler, proje kapsamında kurumsal sosyal sorumluluk olgusunu sadece teorik olarak analiz etmekle kalmayıp, uygulamalı olarak da gerçekleştirdiler. Öğrenciler, İzmir’de bulundukları sürede kullanmadıkları kıyafetlerini Kızılay’a bağışlarken ve harçlıklarından artırdıkları paraları, Turkcell’in Van Depremi için başlattığı Türkiye Kumbarası Kampanyası’na bağışladılar.

 

no images were found