AB ilişkileri Yaşar’da tartışılacakAvrupa yolunda İzmir’i gururlandıran başarı

Yaşar Üniversitesi, Türkiye-Avrupa Birliği Akademik Ağının Sekreteryası’na layık görüldü

Avrupa Birliği (AB) alanında çalışan akademisyenleri bir araya getirmek ve sürece katkı sağlamak amacıyla AB Türkiye Delegasyonu tarafından kurulan ‘Avrupa Çalışmaları Akademik Ağı’nın (A-NEST) 2016-2017 dönemi sekreteryasını, Yaşar Üniversitesi yürütecek. Ağ’ın, önümüzdeki günlerde, Yaşar Üniversitesi’nde düzenlenecek ilk  etkinliğine, akademisyenlerin yanı sıra Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu üyesi Ernest Maragall ve Friends of Turkey (Türkiye’nin Dostları) grubu Genel Sekreteri Laura Batalla Adam’ın katılması planlanıyor.

Yaşar Üniversitesi AB Merkezi Müdürü ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökay Özerim, Akademik Ağ’ın, yıllık öncelikleri ve faaliyet stratejisini belirlemek üzere AB Türkiye Delegasyonu İkinci Katibi ve Bölüm Başkan Yardımcısı Andreea Schmidt ile bir araya geldi. Özerim, “Türkiye ile AB arasındaki ilişkilere, şu dönemde ivme kazandırabilecek ve karşılıklı diyaloğu teşvik edecek olumlu  her türlü girişim çok değerli. Biz de bu kapsamda hem ulusal hem de uluslararası diyaloğu yaratma ve ilerletme hedefiyle ağ üyelerinin çalışmalarını içeren ortak faaliyetler tasarlıyoruz. Üniversitemizin Prof. Dr. Aylin Güney başkanlığında bir AB Jean Monnet Kürsüsü deneyimi bulunuyor ve bunun yanı sıra Yrd. Doç. Dr. Ayselin Yıldız ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kahyaoğlu liderliğinde Türkiye’de yürütülen iki Jean Monnet modülü de üniversitemiz koordinatörlüğünde ilerliyor. Yeni dönem için hem üniversitemizin bu alandaki birikim ve deneyimini hem de akademik ağda yer alan ve AB konusunda çalışan Türkiye’nin 200’e yakın çok değerli akademisyenin katkılarıyla bir dizi faaliyet planladık” dedi.