Avrupa Haftası kutlandı

 

Avrupa üniversiteleri İzmir’de buluştu

 Yaşar Üniversitesi Avrupa Birliği Merkezi’nin düzenlediği  “5. Avrupa Haftası” 25 Avrupa ülkesinden 44 akademisyenin katılımı ile başladı

 Yaşar Üniversitesi Avrupa Birliği Merkezi tarafından, bu yıl 5’inci kez düzenlenen ve 4 gün sürecek olan “ Avrupa Haftası” Selçuk Yaşar Kampüsü Konferans Salonu’nda düzenlenen açılış töreni ile başladı. Açılış törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Öztürk, akademisyenler, öğrenciler ve yabancı konuklar katıldı.

 

 İlk ders: Avrupa Birliği ve Türkiye

 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Doç. Dr. Aylin Güney, “Avrupa Birliği ve Türkiye İlişkileri” sunumu ile Türkiye’nin AB süreci, Kopenhag kriterleri ve Avrupa’da yaşanan son gelişmeleri uzman gözüyle değerlendirdi.

 Avrupa’nın seçkin üniversiteleri İzmir’de

 Avrupa Haftası boyunca Belçika, Almanya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, İtalya,  Litvanya,  Macaristan,  İspanya, Finlandiya ve Fransa gibi 25 farklı Avrupa ülkesinden 44 öğretim üyesi, Yaşarlı akademisyenlerin derslerine konuk olup, akademik alanlarındaki deneyimlerini öğrenciler ile paylaşacaklar. Avrupa’nın seçkin üniversiteleri de fuaye alanında açacakları tanıtım masaları ile işbirliği olanaklarını değerlendirecekler.

no images were found