Artık 5 N 1 K bir de sosyal medya

Gazeteciler sosyal medya uzmanı sertifikalarını aldı

Basın Yayın ve Enformasyon İzmir İl Müdürlüğü ve Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) işbirliğinde düzenlenen “Sosyal Medya Uzmanlığı” programını başarıyla tamamlayan gazeteciler sertifikalarını aldı.  Selçuk Yaşar Kampüsü’nde gerçekleştirilen sertifika dağıtım törenine, İzmir Vali Yardımcısı İbrahim Ballı, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Deniz Dev, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Atabek, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Halil Hüner katıldı.

sos medya (3)

Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Deniz Dev, “Geleneksel medyanın, geleceği yakalayabilmesi ve gücünü koruyabilmesi yönünde sosyal medya alanlarındaki yeni fırsatları araştırarak yerel medyamıza destek olmaya çalıştık. Amacımız, basın ve iletişim sektörlerinde, hızla gelişen sosyal medya uygulamalarını planlayıp yönetecek uzman kaynağı açığını kapatmak ve bu konuya hakim uzman gazeteciler yetiştirmekti. Sosyal medya kullanıcılarının her geçen gün arttığı dünyada, medya sektöründe çalışanlara, sosyal medya platformlarında en uygun iletişim stratejileri belirleme ve uygulama hizmeti vermeyi, farklı bakış açıları ve farkındalık kazandırılmasını hedefledik. Bundan sonra da bu eğitimleri sürdürmeyi düşünüyoruz” dedi.

 

Deniz Dev- Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü
Deniz Dev- Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü

GELECEK YIL “YENİ MEDYA” BÖLÜMÜNÜ AÇMAYI HEDEFLİYORUZ

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, birkaç yıldır iletişim fakültesi tarafından sosyal medya uzmanı yetiştirmek için hazırlanan programlar düzenlediklerini belirterek, “Önümüzdeki yıl ise bu programı fakültede bir bölüm haline getirmeyi hedefliyoruz. Böyle bir programı İzmir’e kazandırmayı, ‘Yeni Medya ’bölümümüzde sürekli uzman yetiştirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

 

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan
Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan

“GAZETECİLİK ASLA ÖLMEYECEK”

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Atabek ise gazeteciliğin asla ölmeyeceğini, insanların haber alma ihtiyacının asla azalmayacağını ifade ederek, “Belki bildiğimiz geleneksel gazetecilik böyle devam etmeyecek, değişim olacak, ancak habere olan ihtiyaç azalmayacak. Gazeteciliğin evriminde de bu ve benzeri programlar etkili olacak. Bu işbirliğinde de fakültemiz öğretim üyeleri ile birlikte eğitimler verdik, çok da verimli olduğunu düşünüyorum. Gelecek dönemlerde de bu işbirliğinin, genişleyerek ve çeşitlenerek devam edeceğini düşünüyoruz” dedi.

sos medya (4)
Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Atabek

 

Konuşmaların ardından, programı başarıyla tamamlayan 43 gazeteci sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.