Altın yürekli gençler küçüklere örnek oldular

 Yaşar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 3’üncü sınıf öğrencileri Yılmaz Yargı, Eren Uysal, Oğuzhan Karahan, Burhaniye’deki ilkokul öğrencilerine örnek oldu.

Üniversiteli öğrenciler, Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde 1992 senesinden bu yana hizmet veren Kenan Sucuoğlu Huzurevi’ne sahip çıktı.  Sosyal  sorumluluk projesi kapsamında huzurevi ziyareti gerçekleştiren Yaşarlı öğrenciler, Burhaniye’deki huzurevinden uzakta oldukları için bu görevi Nadir Tolon İlköğretim Okulu öğrencilerine devrettiler.

Kenan Sucuoğlu Huzurevi’ne yaptıkları ziyarette yaşlıların hatırlarının sorulmasının bile onları çok mutlu ettiğini söyleyen Yargı,  ’’ İzmir’de yaşadığımız için Burhaniye’ye çok sık gidemeyeceğimizi biliyoruz. Orada yaşayan Nadir Tolon İlköğretim Okulu yönetimi irtibata geçtik ve  bu girişimimizin sonucunda 6,7 ve 8’inci sınıf öğrencileri de sosyal sorumluluk projemize destek verdiler.” diye konuştu.

Öğrencilerle birlikte yaşlıları ziyaret eden örnek üniversiteliler, öğrencilere insan sevgisi, büyüklere saygı, yaşlılara merhamet ve ilgi göstermenin önemini anlattılar. Yaşları 12-14 arasında değişen  öğrencilere,’’ Bir gün biz de ziyaret edilmeyi bekleyebiliriz, bunu unutmayın’’ dediler.  

 Gerek hava koşullarından gerekse yapı nedeniyle huzur evinin tadilat ve bakım çalışmasına da ihtiyacı olduğunu belirten duyarlı gençler,  Burhaniye Ticaret Odası’nın dan destek isteyerek maddi alanda da çalışmaların ilk adımını attılar.