ALMANYA’DA TRUCAS’IN YILDIZI YAŞAR ÜNİVERSİTESİ OLDU

YAŞAR’DAN AVRUPA’DA TANITIM ATAĞI

 Üniversite çağındaki Türk kökenli gençlere yönelik Avrupa’nın önemli başkentlerinde eğitim fuarları düzenleyen TRUCAS’ın Stuttgart ve Köln’de gerçekleştirdiği eğitim fuarlarında Ege Bölgesi’ni Yaşar Üniversitesi temsil etti.

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemali Dinçer, Almanya’nın Stuttgart ve Köln kentlerindeki eğitim fuarlarında gördükleri ilgiden Türk yükseköğretim  sektörü adına mutluluk duyduklarını belirterek “Almanya’dan Avusturya’ya, Amerika’dan Yunanistan’a, Pakistan’dan Azerbaycan’a kadar tanıtım atağı içindeyiz. Yaşar Üniversitesi olarak doğrudan temsile önem veriyoruz” dedi.

YSR Almanya (1)

TRUCAS’ın 13-16 Kasım 2015 tarihlerinde Stuttgart ve Köln şehirlerinde gerçekleştirilen yükseköğretim fuarlarına birçok Türk ve Alman öğrenci katıldı. TRUCAS Almanya Fuarı’nda Ege Bölgesi’ni Yaşar Üniversitesi temsil etti.Eğitim fuarlarına Rektör Prof.Dr. Cemali Dinçer; Uluslararası İliskiler Ofisi Yetkilisi Tuğba Dass, Medya İlişkileri Koordinatörü Hakan Atis ve Pınar Food’s Genel Müdürü Suat Ceylan’dan oluşan ekiple katılan Yaşar Üniversitesi yetkilileri, öğrencilerden  gelen soruları ayrıntılı olarak yanıtladı.

YSR Almanya (2)

AVRUPA’DAN İZMİR’E EĞİTİM KÖPRÜSÜ

Almanya’da Türk kökenli gençlerle bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını belirten Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemali Dinçer 2020 yılına kadar dünyanın pek çok ülkesinde benzer tanıtım açılımları yapacaklarını söyledi.

Eğitim dillerinin İngilizce olması nedeniyle uluslararası bir üniversite olmayı önemsediklerini belirten Prof. Dr. Cemali Dinçer, şöyle konuştu:

“2015-2020 stratejik planlarımıza uygun olarak uluslararası işbirliklerine, öğrenci, öğretim üyesi değişimlerine, çift diploma uygulamasına çok fazla önem veriyoruz. Bu nedenle ABD’den Almanya’ya, Pakistan’dan Yunanistan’a, Avusturya’dan Azerbaycan’a kadar doğrudan temsile önem veriyoruz, uluslararası ilişkilerimizi dikkatlice tasarlıyoruz. Eğitim dilimizin İngilizce olması bu işbirliklerinin aynı lisanla eğitim veren kurumlarla yapılmasını öncelikli kılıyor.”

YASAR-Almanya(3)

İZMİR’İN DE KAZANCI

Uluslararası işbirliklerinin sadece o çalışmaları gerçekleştiren kurumlar için değil İzmir için de çok ciddi bir avantaj oluşturduğunu belirten Prof.Dr. Cemali Dinçer, sözlerini şöyle tamamladı:

“Uluslararası işbirlikleri sadece onları gerçekleştiren kurumların değil İzmir’in de yararına. Bu tarz işbirliği girişimlerinin kentimize ve Türkiye’ye akademik, sosyal, kültürel  ve ekonomik değer kazandırdığı aşikardır.”

TRUCAS Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Yurtalan da yapılan tanıtımlara Yaşar Üniversitesi’nin sağladığı desteğe teşekkür etti ve fuarların Avusturya ve Hollanda da devam edeceğini  belirti.