Agora’nın çocukları Agora’yı anlattı

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Konak Belediyesi işbirliğiyle gerçekleşen Agora Çocukları projesi bir fotoğraf sergisiyle tamamlandı.

  İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Gülseren Atabek’in koordinatörlüğünde yürütülen projenin temel amacı,  sosyo-ekonomik düzeyi düşük ailelerin çocuklarının bir dünya kültür mirası olan Agora hakkında bilinçlendirmek, farklı kültürler arasında iletişimi güçlendirmek ve öğrencilerin gözünden Agora’yı görselleştirmek.

 Bu proje ile Agora Semt Merkezi’nden 13 çocuğa İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından fotoğrafçılık dersleri verildi, dersleri alan öğrenciler daha sonra Agora fotoğraflarından oluşan bir sergi hazırladılar. 

 Proje için bir de www.agoracocuklari.org adresli bir site hazırlandı. Yine İletişim Fakültesi öğrencilerinden oluşan bir grup tüm proje sürecini anlatan bir belgesel video hazırladılar.

Fotoğraf : Ali Çiftçi
Fotoğraf : Ali Çiftçi

   Belgesel video sunumu ve fotoğraf sergisinin açılışında konuşan İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ümit Atabek, Yaşar Üniversitesi’nin toplumsal duyarlılığı yüksek bir üniversite olarak yerel yönetimlerle bu tür projeler geliştirme konusunda çok istekli olduklarını belirtti ve sahip olduğumuz kültür mirasının korunmasında, o bölgelerde yaşayan çocukların eğitiminin önemini vurguladı.

Fotoğraf : Helin Sırdaş
Fotoğraf : Helin Sırdaş

no images were found