Aceept Proje Haftasına Katıldılar

Yaşar Üniversitesi Turizm Rehberliği Bölümünün de üyesi olduğu Avrupa Üniversiteleri Turizm Eğitim Kurumları Birliği’nin (ACEEPT) 22. Proje Haftası, bu yıl Breda Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ev sahipliğinde Hollanda’da gerçekleştirildi.

Etkinliğe Yaşar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan İçöz ile birlikte katıldı. Turizm konusunda en son gelişmeleri değerlendirmek ve yoğun grup çalışmaları ile bu sorunlara yaratıcı ve yenilikçi çözümler üretmeyi amaçlayan Proje Haftası’nda, bu yılın ana teması “Aşırı Turizm olarak belirlendi. Breda’da bir araya gelen 8 farklı ülkenin üniversitelerini temsil eden yaklaşık 90 öğrenci, kendi ülkelerindeki “aşırı turizm” bölgeleri konusunda örnekler vererek sunum yaptı. Öğrenciler, kendilerine verilen “Aşırı turizmin Hollanda örneğinde irdelenmesi ve yenilikçi çözümler üretilmesi” konusunda, farklı ülkelerin öğrencilerinden birer temsilcinin oluşturduğu gruplar halinde çalışmalar yaptı ve çalışmalar sonunda ürettikleri proje raporlarını sundu.

Konuya ilişkin uzmanlardan ve öğretim üyelerinden oluşan jüri, projeleri değerlendirerek en başarılı ilk üç projeyi ödüllendirdi.  Ödül alan her üç projede de Yaşar Üniversitesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri yer aldı. Etkinliğe, Yaşar Üniversitesi ile birlikte Almanya, Hollanda, Belçika, İtalya, Fransa, İspanya ve İsviçre’den ACEEPT üyesi üniversiteler katıldı.