AB haberleri doktora tezi

AB haberleri doktora tezi oldu

Türkiye medyasının AB’ye bakışı olumsuz

Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Huriye Toker, Türk medyasının AB haberlerine olan ilgisini doktora tezi haline getirdi. Kitap haline gelen doktora tezinin sunuşunu AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış yazdı

Binden fazla haber inceledi

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Huriye Toker, “Kamusal Alanda Avrupa Birliği Tartışmaları: Haber Medyası İncelemesi” isimli doktora tezinde, yazılı basında Avrupa Birliği’nin (AB) nasıl yer bulduğunu inceledi. Hürriyet, Zaman ve Cumhuriyet gazetelerinden AB ile ilgili  bin 228 haberi inceleyen Toker, araştırması ile Türk medyasının AB’ye olan yaklaşımına ışık tuttu.

Araştırma sonuçlarını kamuoyu ile paylaşan Toker, Türk yazılı basınında AB’ye yönelik olumlu haberlerin sayısının az olduğunu söyledi. Araştırma kapsamında verileri ortaya koyan Toker, “Cumhuriyet Gazetesi AB konusunda en olumsuz haber dağılımına sahipken (yüzde 46,9), aynı gazetedeki olumlu haberlerin oranı (yüzde 33,2), Zaman Gazetesi olumlu ve olumsuz haber sayısını dengeli şekilde dağıtmış. Zaman,  AB konusunda olumlu (yüzde 40,8), ve olumsuz(yüzde 38,5) haber oranı birbirine en yakın gazetedir. Hürriyet Gazetesi’nde olumsuz haber oranı (yüzde 37,5), olumlu haber oranı ise (yüzde 43,8)” dedi.

Tezi AB Bakanlığı bastı

Avrupa Birliği Bakanlığı Araştırma ve Dokümantasyon Başkanlığı’nın 2011 yılında başlattığı “Avrupa Birliği Bakanlığı Akademik Araştırmalar Serisi”  kapsamında basılan iki tezden biri olma özelliğini taşıyan araştırma, 6 yıllık bir akademik çalışmanın ürünü.  Doktora tezine sunuş yazan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, bakanlığın, AB konusunda Türkiye’deki bilgi birikiminin arttırılması ve bu alanın en güncel şekliyle takip edilmesi amacı ile akademik çalışmalara büyük önem verdiğini kaydetti.

 

no images were found

Haber : Uğur Şahin Umman- İletişim Fakültesi 3. Sınıf Öğrencisi