6 üniversite AW!’a gelecek

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü tarafından 8-10 Mayıs tarihlerinde düzenlenen AW! (Advertising Workshop-Reklam Çalıştayı) için 6 Üniversiteden 36 öğrenci üç gün boyunca reklam konuşmak, reklam kampanyası çalışmak üzere İzmir’de buluşacak. Akdeniz, Anadolu, Dokuz Eylül, Ege, İzmir Ekonomi ve Yaşar Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Reklamcılık, Görsel İletişim Tasarımı, Grafik, Grafik Tasarımı öğrencileri oluşturacakları karma gruplar halinde çalışarak bir marka için reklam kampanyası oluşturacaklar. Reklam eğitimi ve tasarım eğitimi alan öğrencilerin birlikte tıpkı bir reklam ajansı ortamındaki gibi çalışma olanağı bulacakları etkinlik, aynı zamanda farklı disiplinlerden gelen gençlerin kaynaşmasını amaçlıyor.

brosur_arka

AW! Programı Reklam Dolu

Yaşar Üniversitesi Konferans Salonu ve atölyelerinde sürecek etkinliğin yoğun programında Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ferruh Uztuğ “Reklamda Anna Karenina Etkisi” isimli genel katılıma açık bir konferans verecek. Konferansın ardından AW! Katılımcılarına özel olarak ünlü yazar ve reklamcı Meriç Eryürek tarafından “Reklamda Aklın Yolu Bir midir?” isimli bir workshop yapılacak. Reklam Çalıştayı amaçlı oluşturulan gruplara kampanya hazırlamaları için verilecek dosyanın ardından 36 öğrenci 24 saat boyunca kampanya için kampüste ve online ortamda çalışacaklar. Üniversite öğretim görevlileri ve İzmir Reklamcılar Derneği üyelerinin bulunduğu jüri, ikinci gün öğrencilerin çalışmalarını değerlendirecek ve ardından dereceye giren öğrencilere sponsor firmalar tarafından ödüller verilecek. Etkinliğin üçüncü gününde öğrenciler Şirince Köyü’nü gezip fotoğraflayacaklar, çektiklerini sosyal medyada paylaşacaklar.