Festival tadında öğrenme

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Festivali ‘INARfest’ üçüncü kez gerçekleştirildi. Öğrencilerin yanı sıra dışarıdan katılımcılara da açık olan etkinlikte festival havasında seminerler ve atölye çalışmaları gerçekleştirildi. 

13 KONUK, 4 ATÖLYE ÇALIŞMASI, 4 SEMİNER

INARfest kapsamında 4 atölye çalışması ve 4 seminer gerçekleştirildi. DS Mimarlık’tan Doç. Dr. Deniz Aslan tarafından ‘İzlenimsel Arkeoloji Üzerine’, Naif Tasarım’dan Efecan Gürbüz ve Deniz Melissa Williams tarafından ‘İç Mimarlık Alanında Sektörel Deneyimler’, Barem Aydınlatma İçmimarı Emre Ünlü ile Alba Mekanik’ten Görkem Koçdar tarafından ‘İç Mimarlıkta Aydınlatma ve HVAC Sistemleri’ ve Yüksek İçmimar Çisem Oğuzhan tarafından gerçekleştirilen ‘Ticari Mekanlarda Perakende Tasarımı’ isimli seminerler büyük ilgi gördü. Atölyeler arasında ise Serhat Akbay Mimarlık’tan Mimar Serhat Akbay yürütücülüğünde İzmir Mimarlık Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Şarabın Doğuşu: Üretim Sürecinin Ardındakiler’, Seven Lights Kurucusu Mustafa Serdar Seven ile Seven Lights tasarımcıları Seda Sezen, Pınar Onat ve Sena Çam eğitmenliğinde yine İzmir Mimarlık Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Kültürel Miras için Aydınlatma Tasarımı’, Dr. Nimet Öztank yürütücülüğünde gerçekleştirilen ‘İç Mimaride Doğal Taşlar ve Trendler’ ile Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Mimarı Dr. Aylin Gazi Gezgin eğitmenliğinde gerçekleşen ‘Polihedra Boolean Modelinden Öğrenmek’ yer aldı.

İzmir’de kent merkezinde konumlanan Agora arkeolojik SİT alanının görünürlüğünü arttırmak ve turistik anlamda geliştirmek amacıyl, olası müdahale tasarımlarına odaklanan bir aktivite de düzenlendi. DS Mimarlık ve Seven Aydınlatma Proje Ofisi, deneyimlerini paylaşarak ‘Kültürel Miras için Aydınlatma Tasarımı’ başlıklı iki günlük bir atölye çalışması yürüttü.

DİSİPLİNLERARASI BİR ETKİNLİK

Semineler ve gün boyu süren atölyeler sonucunda içmimarlık öğrencileri hem doğal taş, ahşap gibi malzemeleri yakından tanıma fırsatı buldular hem de tasarım sürecinde kolektif çalışma şansı elde ettiler. INARfest ile birlikte yalnızca Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri değil, aynı zamanda mezunlar ve tasarım çevresinden kişilerin de katılımıyla disiplinlerarası bir ortam sağlandı.