Öğrenci projeleri festival oldu

Öğrenci projeleri festival oldu

 Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi son sınıf öğrencilerinin bitirme projeleri, bu yıl ilki düzenlenen, Öğrenci Projeleri Festivali kapsamında izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü son sınıf öğrencilerinin bitirme projelerinin yer aldığı festivalin bu yıl ilki gerçekleştirildi.  Festival kapsamında, belgesel, kurmaca kısa film, radyo programı ve televizyon programı olmak üzere toplam dört dalda 19 öğrenci projesi yer alıyor.

Festival açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Murat Barkan, öğrenci projelerinin yer aldığı bu etkinliğin önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “ Sanat adına yapılacak çalışmalara katkı olarak gördüğümüz bu festivalin, İzmir, Türkiye ve sonrasında uluslararası boyut kazanacak bir festival olmasını umut ediyorum. Bir kent üniversitesi olarak, içinde yer aldığımız kente sanatsal bir katkı sağlamak bizim arzumuz olduğu gibi aynı zamanda ödevimizdir. Bu katkının özellikle öğrencilerimizin projelerinden oluşuyor olması da ayrıca gurur kaynağımızdır.”

Festival kapsamında düzenlenen söyleşiye davetli olarak katılan, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazlı Bayram ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazmi Ulutak, katılımcılarla çalışmalarını ve deneyimlerini paylaştı. Etkinlik, festivalde yer alan öğrenci projelerinin, Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü Cep Sineması’nda  gerçekleştirilen gösterimin ardından öğrencilere sertifikalarının dağıtılmasıyla son buldu.

 

 

no images were found