Karşıyaka’da mutfak kültürüne katkı

Karşıyaka Belediyesi’nin Ege’nin kadim mutfak kültürünün tanıtımına ve gelişimine katkı sunmak, gastronomi alanında nitelikli personel yetiştirerek istihdama destek sağlamak ve şehre yeni bir sosyal aktivite alanı kazandırmak amacıyla kurduğu Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi kapılarını açtı. Karşıyaka Belediyesi Kent A.Ş. ile Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü iş birliğinde faaliyetlerini sürdürecek merkezin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. 

EĞİTİMLER GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Merkezin Yaşar Üniversitesi iş birliğiyle gastronomi eğitimlerine katkıda bulunacağını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay: ”Hepimizin daha sağlıklı beslenmesi, çevreye daha duyarlı bir mutfak kültürünün gelişmesi çok önemli. İzmir’in ilk gastronomi temalı sergi salonu da burada yer alıyor. Gerçekleştireceğimiz sergilerin de mutfak kültürüne önemli katkıları olacak.” dedi.

“GÖREVİMİZ TOPLUMA HİZMET”

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Cemali Dinçer de topluma katkı sağlayacak çalışmalarda yer almaktan mutluluk duyduklarını vurgulayarak “Yaşar Üniversitesi olarak özellikle Ege Bölgesi’nin mutfak kültürünü, mutfak sanatları ve gastronomisini ayakta tutmak için, ona bir katkıda bulunmak için  Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nü açtık. Bu bölümün açılmasıyla birlikte büyük bir talep patlaması oldu. Uzun süredir de Karşıyaka Belediyesi ile birlikte değişik platformlarda ortaklıklar ve birliktelikler yaşıyoruz. Bunun en güzel örneklerinden biri iki yıl önce hayata geçirdiğimiz Kuzey İzmir Teknoloji Merkezi’dir. Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi de bu tür birlikteliğin somut örneklerinden biridir. Biz Yaşar Üniversitesi olarak Karşıyaka Belediyesi ve diğer yerel belediyeler ve kurumlarla bu tür ortaklıkları çok önemsiyoruz. Çünkü üniversitelerin görevi sadece eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetleri değil hepsinden önemli olarak topluma katkı ve hizmettir. Bu anlayış ve görüşle Karşıyaka Belediyesi ile birlikte yürüttüğümüz birlikteliklerin artarak devam etmesi dileğiyle herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.