Üniversitelilere Google Adwords eğitimi

Google reklamları Türkiye’de 39 milyon kişiye ulaşıyor

Dijital dünya ile birlikte, reklam anlayışının değiştiğini söyleyen Google Partner Ajansı Profaj’ın Kurucu Ortağı Armağan Bengi, “Google reklam ağı, Türkiye’de internet kullanıcılarının yüzde 98’ini oluşturan 39 milyon kişiye ulaşıyor. Bu alan, her geçen daha da büyüyecek. Markasının ve ürününün pazarlamasını iyi yapmak isteyen, bu sektörde çalışmak isteyen, bu alanı iyi öğrenmeli” diye konuştu.
Türkiye’de, 2015 yılının ilk 6 ayında 789 milyon liralık hacme ulaşan dijital reklam alanı, ciddi bir pazar olarak büyümesini sürdürüyor. Bu reklamların 413,9 milyon lirasını ise arama motorları alıyor. Dijital reklam ağının, bu alanda söz sahibi ve açık ara pazar lideri olan Google ise partner ajanslar aracığıyla bilgilendirme çalışmalarına, Yaşar Üniversitesi’nde bir yenisini ekledi. Yaşar Üniversitesi Kariyer ve Mezunlar Merkezi ile Dijital Reklam Ajansı Profaj iş birliğinde düzenlenen iki günlük eğitim semineriyle 130 Yaşarlı öğrenciye, Google reklamları konusunda eğitim verildi.

YSR Google (2) (Small)

“Bu alanı iyi bilmek gerekli”
Dijitalleşen dünyayla birlikte reklamcılık ve marka pazarlama anlayışının değiştiğini aktaran Profaj Kurucu Ortağı Armağan Bengi, “Dijital reklamcılık tüketici davranışlarına paralel olarak artıyor. Ülkemizin nüfusu oldukça genç bu yüzden internet kullanımımız oldukça fazla. Mobil ise hayatımızın değişmez parçası onunla kalkıp onunla yatıyoruz yüzden bu kadar kullanılan bir alanda o alanı kullanan kişilere ulaşmak çok değerli oluyor. Google ise dijital reklamcılık pastasında en büyük paya sahip. Google reklamları Türkiye’nin internet kullanan nüfusun yüzde 98’ni erişebiliyor. Ülkemizde 40 milyonunun internet kullanıcısı olduğunu biliyoruz. Bu durumda Google reklamları ülkemizde 39 milyon kişiye ulaşıyor. Bu yüzden bu mecrayı iyi bilen her zaman bir adım öne geçecek. O yüzden Google reklamcılığını bilmek dijital reklamcılık için çok iyi bir başlangıç. Bu düzende dijitali iyi kullanan kazanacak” dedi.

Google Partner Ajansı Profaj’ın Kurucu Ortağı Armağan Bengi
Google Partner Ajansı Profaj’ın Kurucu Ortağı Armağan Bengi

“KOBİ’ler Google reklamcılığını kullanıyor”

Dijital reklamcılığın daha fazla yaygınlaşacağını, bunun nedenininse KOBİ’lerin düşük bütçelerle reklam vermesine olanak sunan bir mecra bulmaları olduğunu belirten Bengi, “Google, dijital reklamlar için çok güzel fırsatlar sunuyor. Büyük ciroya sahip bir markaysanız, büyük bütçeli reklamlar yapabiliyorsunuz. Ancak bir KOBİ iseniz kullanıcı hedefli doğru reklam stratejisiyle küçük bütçelerle büyük firmalarla rekabet edebilir hale gelebiliyorsunuz. Dijital reklam kullanan bir KOBİ, geleneksel reklama göre 10’da 1 maliyetle reklam verebiliyor. Ayrıca, yaptığınız her şey ölçülebildiği için bir sonraki reklamınızda önceki reklamdan aldığınız performansı da değerlendirerek daha iyi bir reklam yapabiliyorsunuz. ” diye konuştu.

YSR Google (3) (Small)
“Dijital yaşamımızın her alanında”

Yaşar Üniversitesi Kariyer ve Mezunlar Merkezi Müdürü Senem Yılmaz ise her alanda bilgili ve donanımlı öğrenciler yetiştirmek için çalıştıklarını belirterek, “Dijital dünya yaşamımızın her alanında. Pazarlamadan hayatımızı kolaylaştıran ürünlere kadar birçok mecrada da yaygınlaşmaya devam ediyor. Dijital dünyanın önemi her geçen gün katlanarak artacak. Bu nedenle, öğrencilerimizin dijital reklamcılığı, markalarını doğru reklam stratejileriyle nasıl büyütebileceklerini öğrenmeleri için ve mezun olduklarında bu alana hazırlıklı olmaları amacıyla bu eğitim düzenledik” dedi.

YSR Google (4) (Small)