Aile anayasası uyarısı

Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İduğ Aile işletmeleri için anayasa uyarısında bulundu. Yaşar Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Aile İşletmeleri ve Girişimcilik Semineri’nde konuşan İduğ, şirketlerin ayakta kalması ve daha uzun ömürlü olması için mutlaka aile anayasasına ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Ufuk Tutan yönetiminde Türk Aile İşletmeleri Derneği’nin (TAİDER) katkılarıyla Yaşar Üniversitesi konferans salonunda yapılan seminere, İstanbul Kültür Kolejleri ve Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Bahar Akıngüç Güner, Yaşar Üniversitesi Genel Sekreteri Ender Duran, Avukat Banu Vardar Tosunoğlu, Norm Cıvata Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Uysal, EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İduğ ve akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

portal1

Mustafa İduğ, işletmelerin bir aile anayasasına ihtiyacı olduğunu söyledi. Türkiye’de çoğu aile işletmesinin önümüzdeki 10-15 yıl içinde sonraki nesile devretme sürecine gireceğini anımsatan İduğ, “Gelişmiş ekonomilerde bir işletme 5. yılını doldurduktan sonra evvela aile anayasalarını daha sonra da bu anayasalara sonraki nesile yönetim ve yetki devri planlarını hazırlıyor. Türk aile şirketlerinin ikinci nesile ve üçüncü nesile geçiş oranları diğer gelişmiş ekonomilere kıyasla çok düşük seviyede. Aile işletmesi daha yeniyken ve aile üyeleri henüz gençken hazırlanacak bir aile anayasası, aile işletmelerinin ömürlerinin uzaması ve gelişmiş ülkelerdeki ömür seviyelerine ulaşılması kolayca sağlanabilir” diye konuştu.

ÜÇ KUŞAK BİR ARADA

İşletmelerde kuşaklar arası teslim sürecinin zorluklarına değinen Norm Cıvata Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Uysal da “Ben girişimci ve pazarlama gücümü kullanarak babamdan devraldığım işi geliştirerek devam ettim. Biz işletmemizde üç kuşak birden çalışıyoruz. Babam, ben ve oğlum. Bu nokta da çalışmanın keyifli olduğunu açıkça söyleyebilirim. Kuşaklar arası farklar olsa da bir aile işletmesi olduğu için aile ve işletmeyi birbirinden ayırmak önemli” diyerek işletme sorunları olduğunda aile içinde bu konuların tartışılmaması gerektiğini vurguladı.

HEYECAN AŞILANMALI

Aile işletmelerinde bir sonraki kuşağa önceden heyecan aşılanması gerektiğini belirten Dr. Bahar Akıngüç Güner ise “Aile sofrasını düşünün, baba gelmiş yorgun anne de yorgun. Aile sofrasında birbirine aile işletmesindeki sorunlar bahsedilirse çocuk ikinci kuşak orada çalışmak istemez. Dolayısıyla onun güzel tarafları anlatılmalı işin doyum ve tatmin üretim yapma gibi konularda anlatılabilir” diyerek kuşaklar arası geçişin önemine dikkat çekti.