Yaşar Üniversitesi’ne Avrupa’dan prestijli üyelikMEMBERSHIP TO THE PRESTIGIOUS EUROPEAN UNIVERSITY ASSOCIATION

Yaşar Üniversitesi, 47 ülkeden 850 üniversitenin bulunduğu Avrupa Üniversiteler Birliği’ne (EUA) üye oldu.

YSR EUA logo

Yaşar Üniversitesi, merkezi Belçika’da bulunan ve üye ülkelerin yükseköğrenim kurumlarının kalite gelişimini ve devamlılığını desteklemek üzere kurulan EUA’ya tam üye olarak kabul edilmenin gururunu yaşıyor. Amacı, üniversitelerin öğretim, araştırma faaliyetleri ve yönetim süreçleri ile ilgili değerlendirme yaparak kalite düzeyinin artırılması ve kalite sürekliliğinin sağlamak olan Avrupa Üniversiteler Birliği, titiz bir değerlendirme süreci ve Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) verdiği destek mektubu sonucunda aldığı kararla Yaşar Üniversitesi’ni birliğe ‘Bireysel Tam Üyelik’ statüsünde kabul etti.

YSR EUA

ULUSLARARASI KENT ÜNİVERSİTESİ

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemali Dinçer, Avrupa Üniversiteler Birliği’ne üye olmaktan gurur duyduklarını belirterek, “Bu saygın üyelik uluslararası kent üniversitesi olma hedefinde hızla ilerleyen ve stratejik planımız gereği uluslararasılaşma yolunda attığımız önemli bir adımdır” dedi.

YSR ProfDrCemaliDincer

Dinçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yaşar Üniversitesi olarak ana hedefimiz, akademik kadronun niteliğini zenginleştirerek dünya standardında eğitim ve araştırma imkanları yaratmak. İngilizce hazırlık sınıfımız da aralarında Columbia, Boston, California üniversitelerinin bulunduğu dünyanın önde gelen dil eğitim programını akredite eden dünyanın en önemli kalite belgesi CEA Akreditasyonunu alan ilk Türk yükseköğretim programı. Üniversiteler Akademik Performansa Dayalı Başarı Sıralaması (URAP) tarafından gerçekleştirilen 2015-2016 Dünya Sıralamasında Yaşar Üniversitesi, İzmir’den ilk 2000 sıralamasına girebilen tek vakıf üniversitesi. Türk Standartları Enstitüsü’nden TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi’ne sahip olan Türkiye’deki ilk ve tek üniversiteyiz. Hedefimiz Yaşar Üniversitesi’nin sahip olduğu bu ayrıcalıklarıyla, ‘en iyi ilk 1000 ve onu takiben en iyi ilk 500 dünya üniversitesi’ arasında yer almasını sağlamak”.

Yaşar University has become a member of the European University Association (EUA), which represents universities with its 850 members across 47 countries.

The Association aims to enhance quality in higher education and make sure that such quality is sustained in universities’ educational and research activities as well as their management processes. It thus employs a rather meticulous assessment process before approving any university as its member, and Yaşar University was approved as ‘an individual associate member’ by the Association after due assessment was carried out and upon the supporting letter submitted by the Council of Higher Education in Turkey (YÖK).

“Such prestigious membership is a significant step that we have taken on our steadfast way to becoming a global and international city university as it is already designated by our strategic plan,” said Prof. Dr. Cemali Dinçer, Rector of Yaşar University, who also expressed that everyone involved is quite proud of being a member of the European University Association.