Yaşar Üniversitesi 10 sıra birden yükseldi

TÜBİTAK tarafından, üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2017 sıralaması Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından TÜBİTAK’ta düzenlenen toplantıda açıklandı. Yaşar Üniversitesi, bu yıl, geçen yıla göre 10 sıra birden yükselerek 29. sırada yer aldı ve en çok sıçrama yapan iki üniversiteden biri olmayı başardı.

Türkiye’de ilk kez 2012 yılında TÜBİTAK tarafından hazırlanan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi ile ülkemizin en girişimci ve yenilikçi 50 üniversitesi duyuruluyor. Geçen yıl 39. sırada yer alan Yaşar Üniversitesi, 41,92 puanla bu yıl 29. sıradan listeye girdi. 157 üniversite hesaplamalara dahil edilerek hazırlanan endeks, üniversiteleri girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralayarak üniversiteler arasında bu alanlarda rekabetin artmasına, böylelikle girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkı sağlıyor.

HEDEFİMİZ 5 YIL İÇİNDE İLK 10’DA YER ALMAK

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi ile üniversitelerin, bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, işbirliği ve etkileşim, girişimcilik ve yenilikçilik kültürü ile ekonomik katkı ve ticarileşme boyutları altında 23 göstergeye göre sıralandığına dikkat çekti. Prof. Dr. Cemali Dinçer, “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi, üniversiteleri girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralayarak, üniversiteler arası girişimcilik ve yenilikçilik merkezinde rekabetin artmasına katkı koyuyor. Geçen yıl 39. olarak listeye girmiştik, bu yıl değerlendirmede 5 ölçütün 3’ünde puan artışı sağlayarak 29. olarak girdik. Yeni açıklanan listede en çok sıçrama yapan 2 üniversiteden biri Yaşar Üniversitesi oldu. Hedefimiz önümüzdeki 5 yıl içinde ilk 10’u zorlamak” dedi.

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M.Cemali Dinçer

2 YILDA 100’E YAKIN PROJE

Rektör Dinçer, “Bu yükselişte, girişimcilik ve bilişimden sorumlu rektör yardımcılığımızın, akademik çalışmaların ekonomik ve toplumsal değere dönüştürülmesi ile yenilikçi girişimciliğin geliştirilmesi amacıyla çalışmalarını sürdüren Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisimizin, Minerva Kuluçka Merkezimizin katkıları büyük. Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisimiz, 2 yıl gibi kısa bir süre önce kurulmasına karşın kısa sürede 100’e yakın araştırma ve üniversite-sanayi işbirliği projesinin geliştirilmesine, bu projelerden 10 milyon TL’nin üzerinde ekonomik değer yaratılmasına destek sağladı. Kuluçka merkezimiz de öğrencilerimize daha okurken projelerini hayata geçirme fırsatı vererek kendi şirketlerini kurmalarını sağlayarak bugüne kadar 50’ye yakın girişimci ekibe ev sahipliği yaptı. Ayrıca, akademik yayınlarımızın sayısını da artırdık.” diye konuştu.