YAŞAR ÜNİVERSİTELİ GENÇLER TÜRKİYE ŞAMPİYONUYAŞAR EXCELLS IN CHESS

Yaşar Üniversitesi, 79 üniversiteden 373 sporcunun katıldığı Türkiye Üniversitelerarası Satranç Şampiyonasının erkekler kategorisinde, milli satranççıları Vahap Şanal ve Melih Yurtseven’in başarılı performansıyla takım halinde birinciliği kazandı.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Üniversiteler Arası Satranç Şampiyonası, 6-11 Nisan tarihleri arasında Antalya Kemer’de düzenlendi. Turnuvaya, 79 üniversiteden toplam 484 sporcu katıldı. Yaşar Üniversitesi, milli sporcuları Büyük Usta Vahap Şanal ile FIDE Ustası Melih Yurtseven’in 9 tur sonunda aldığı toplam 15,5 puanla takım halinde şampiyonluk kürsüsüne çıkmayı başararak akıl ve strateji sporları alanındaki rakipsizliğini pekiştirdi. Yaşar Üniversitesini, Mersin Üniversitesi ve Beykent Üniversitesi izledi.

EN GENÇ BÜYÜK USTA

Yaşar Üniversitesi Uluslararası Lojistik Yönetimi Bölümünü bu yıl kazanan hazırlık sınıfı öğrencisi Vahap Şanal (18), genç yaşta büyük başarılara imza attı. 14 yaşında “Uluslararası Usta” olan, geçen Temmuz’da da “Büyük Usta” unvanını alan Vahap Şanal, Türkiye adına bu unvanlara en erken yaşta ulaşan satranççı olmuştu. Bugüne kadar dünya şampiyonluğundan Türkiye şampiyonluklarına kadar birçok derecesi bulunan Şanal, Şubat 2017’de de Türkiye Kupası’nı kazanmayı başarmıştı.

FUTBOLU DEĞİL SATRANCI SEÇTİ

Satranca, Antalya’da 8 yaşında öğrenim gördüğü okulda başlayan Melih Yurtseven ise aynı zamanda amatör ligde yer alan Antalya Türk Telekom Sporda da lisanslı olarak futbol oynuyordu. Satrançta küçük yaştan itibaren kendi yaş gruplarında önce okul şampiyonlukları ardından da il birincilikleri kazanan Yurtseven, satranç ve futbol arasında bir seçim yaptı. Futbolu bırakan FIDE Ustası unvanlı Melih Yurtseven, uzun yıllardır çeşitli yaş kategorilerinde milli takım için de mücadele ediyor.

National chess players Vahap Şanal and Melih Yurtseven won first place as a team in the men’s category of the Interuniversities Chess Championship in Turkey which was held with the participation of 373 chess players from seventy-nine universities.

THE YOUNGEST GRAND MASTER

Vahap Şanal, who is currently studying at English preparatory class prior to his studies at Yaşar University’s Department of International Logistics Management, holds great achievements already at the age of 18. Awarded the title of “International Master” at the age of 14 and the title of “Grand Master” last July, Vahap Şanal is the youngest chess player from Turkey to be awarded these titles. Holding lots of championships including national and international ones, Şanal also won the Turkish Chess Championship in February 2017.

CHESS OVER FOOTBALL

Melih Yurtseven was also a licensed football player at Antalya Türk Telekom Sports Club in the amateur league when he met chess at the age of 8 whilst continuing his education. Starting with small-scale achievements such as ranking first in chess games held by his own school, Yurtseven continued his success in chess in province-wide competitions and quit playing football. The FIDE Master Melih Yurtseven has been representing the national team in various age categories for many years.