Sesiyle dünyayı fethetti

 Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü öğrencisi Ezgi Alaş, sesiyle dünya çapında başarılar kazanmaya devam ediyor. Alaş, Letonya’nın Riga kentinde yapılan Riga Symphony Yarışması’nda 20 ülkeden rakiplerini geride bırakarak üç ödül kazanmayı başardı. Genç solist, bu ödüllerle birlikte 11’i uluslararası olmak üzere 15. ödülünü kazanmış oldu.

Ezgi Alaş
Ezgi Alaş

Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü Caz Departmanı caz-vokal dalında eğitimini sürdüren 21 yaşındaki Ezgi Alaş, son 6 ayda İtalya, Litvanya, Makedonya, Gürcistan ve Letonya’da katıldığı uluslararası müzik yarışmalarında adeta ödüllere ambargo koydu. Geçen Haziran ayında, İtalya’daki Uluslararası Avrupa Genç Yetenekler Müzik Festivali’nde, en iyi şarkı ve solist kategorilerinde birincilik alan Ezgi Alaş, ilerleyen aylarda ardı ardına Romanya Euro Ritm Müzik  Yarışması’nda en iyi solist, radyo özel ödülü ve Wafa ödülünü, Makedonya’da 16. Uluslararası Tra-la-la Müzik Festivali’nde, Gürcistan’daki Pearl of Batumi Grand Prix’de birincilik ödüllerini, Litvanya Kaunas Tallent Festival üçüncülük ödülünü son olarak da önceki hafta Letonya Riga’da jüri özel ödülünü, en iyi folk şarkısı ve dünya hitleri üçüncülük ödüllerini kazandı.

YSR Ezgi Alas (2)

SESİYLE BÜYÜLÜYOR

Alaş, üniversite eğitimine başlamadan önce de Genç Nota Liseler Arası Müzik Yarışması’nda iki yıl üst üste en iyi solist ve gelecek vadeden en iyi solist ödülleri ile 9. Nardis Genç Jazz Vokal yarışması workshop ve jüri özel ödülü kazanarak Polonya’da konser verme şansını yakalamıştı.

HAYALİ MÜZİK HAYATINI ABD’DE SÜRDÜRMEK

Müzik hayatında yavaş ve emin adımlarla ilerlemek istediğini ifade eden Ezgi Alaş, “Yaşar Üniversitesi’ndeki müzik eğitimimin ardından ABD’de yüksek lisansa devam etmek istiyorum. ABD’de bir müzik yapımcısı ile çalışmaya başladım ve müzik yaşamımı orada sürdürmeyi hedefliyorum. Amacım dünya çapında iyi bir solist olmak” dedi. Sesiyle Alaş’ın internetteki müzik videoları da binlerce kişi tarafından izlenerek büyük ilgi gördü.