Selçuk Yaşar Ödülü’nün 2020 Yılı Teması “Bilim” Olarak Belirlendi

Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı-Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.M.Cemali Dinçer

Bu yıl 2’ncisi düzenlenecek olan Selçuk Yaşar Ödülü, 5 Mart 2020’de İstanbul’da Çırağan Sarayı’nda düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak.

“Selçuk Yaşar Ödülü yeniliği, toplumsal faydayı ve geleceğin Türkiye’sini hedefleyen cesur insanların, “çalışmalarını kutlamayı” ve başarılarını tüm Türkiye’ye duyurmayı hedeflemektedir diyen Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, “Selçuk Yaşar Ödülü’nün 2020 yılı teması ‘bilim’ olarak belirlendi” dedi.

Duayen sanayici Selçuk Yaşar’ın tüm hayatı boyunca üzerinde önemle durduğu üç kavramın “Bilim, Birlik ve Başarı” olduğunun altını çizen Yiğitbaşı, yılın temasının belirlenmesinde büyük rol oynadığını dile getirdi.

Yaşar Topluluğu Onursal Başkanı-Yaşar Üniversitesi Kurucusu ve Onursal Başkanı Sayın Selçuk Yaşar

“Ödülün sahibi, teknoloji alanında yaptığı uluslararası çalışmalarıyla dünyada adından söz ettiren bir kişi.”

Ödül sahibini belirlemek için bir seçici kurul oluşturuldu. Seçici kurul üyeleri, bu yılki tema göz önünde bulundurularak alanlarında söz sahibi kişilerden seçildi. Seçici kurul; Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı olarak benim başkanlığımda, üyeler Prof. Dr. Ahmet Evin, Prof. Dr. Gürbüz Güneş, Prof. Dr. Arif Hepbaşlı, Prof. Dr. Banu Onaral tarafından oluştu.

Seçici Kurulun büyük bir titizlikle belirlediği adaylar, Ödül Yönetim Kuruluna sunuldu. Ödül Yönetim Kurulu; Selçuk Yaşar Spor ve Eğitim Vakfı yönetiminden 2 kişi ve Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet’inden 3 kişinin katılımıyla oluşturuldu. Vakıftan Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Sayın İdil Yiğitbaşı ve Mütevelli Heyet Üyesi Sayın Feyhan Yaşar; Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyetinden de; üyelerimizden Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Altan Çilingiroğlu, Mütevelli Heyet Üyesi ve Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Cemali Dinçer ve benim katılımımla ödül alacak isim belirlendi.

Selçuk Yaşar Ödülü yönetim kurulunun, belirlenen tema konusunu dikkate alarak yaptığı değerlendirmeler neticesinde bir aday üzerinde oy birliği ile mutabakat sağlandı ve ödülün bu kişiye verilmesi kararlaştırıldı.