Şampiyon kızların şampiyon babalarıChampion girls’ champion dads

Yaşar Üniversitesinin şampiyon atletleri Berfe Sancak ve Elif Taş’ın babaları da aynı kızları gibi sporda büyük başarılara imza atmış iki isim Murat Sancak ve Erdinç Taş. Şampiyon kızlar, şampiyon babalarının, her zaman en büyük destekçileri olduğunu söylüyor.

Türkiye’yi milli takım formasıyla temsil ederek uluslararası başarılara imza atan Yaşar Üniversitesi öğrencisi atletler Berfe Sancak ve Elif Taş, atletizm ve güreşte spor yaşantılarına onlarca madalya sığdırmış babalarının yolundan gidiyor. Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi, milli takımla Balkan ikinciliği, bayrak yarışlarında Türkiye rekorları, 60 metre ile 200 metrede de Türkiye şampiyonlukları bulunan Berfe Sancak’ın babası Murat Sancak da aynı kızı gibi bir şampiyon ve rekortmen. Kızının antrenörlüğünü de yapan Murat Sancak’ın, çeşitli branşlarda Türkiye ve Balkan rekorları, masterlarda Türkiye ve Balkan şampiyonlukları bulunuyor.

SPOR GENLERİNDE VAR

Gülle atmada gençler ve yıldızlarda Avrupa ve dünya şampiyonalarında finallere kalan, yıldızlarda Balkan 3.’sü, Türkiye Üniversiteler Şampiyonu, Türkiye’de sayısız madalyası bulunan milli sporcu, Psikoloji Bölümü 2. sınıf öğrencisi Elif Taş’ın babası Erdinç Taş da kızı gibi bir şampiyon. 1989 yılında ailesiyle birlikte Bulgaristan’dan Türkiye’ye gelen Erdinç Taş’ın, güreşte, 1982 ve 1983 yıllarında Bulgaristan formasıyla kazandığı ulusal şampiyonluklar, Balkan ve Avrupa şampiyonluğu bulunuyor.

Fotoğraftakiler :Önde (soldan) Berfe Sancak-Elif Taş ile arkada (soldan) babaları Murat Sancak-Erdinç Taş

ROL MODELLERİ BABALARI

Anneleri Hanife Sancak ve Aysel Taş da rekortmen birer atlet olan Berfe Sancak ile Elif Taş, ailelerinin spor tutkusu nedeniyle çocukluklarından bu yana spor dünyası içinde olduklarını ve ebeveynlerinin kendileri için rol model olduğunu söyledi. Berfe Sancak, “Pistlere çıkmamda babamla annemin spora ve birbirlerine olan aşkı çok büyük etken oldu. Babam aynı zamanda antrenörüm. Onunla birlikte çalışmak, başarılarınızla hem baba hem de antrenör olarak yaşadığı mutluluğa tanık olmak, hiçbir şeye değişilmez. Bugüne kadar aldığım her kararda yanımda oldu, beni hep destekledi.” dedi. 

AİLE BOYU SPORCULAR

Elif Taş ise “Spor yaparken en büyük avantajınız, sporcu bir ailenin çocuğu olmak. Çünkü sizin yaşadığınız zorlukları, nelerle mücadele ettiğinizi, başarıya ulaşmak için gösterdiğiniz çabayı en iyi onlar görüyor. Antrenörüm milli ciritçi annem Aysel Taş. Onunla birlikte atletizm sahalarında çalışıyorum, ancak babamın spordaki tecrübesi, çalışma metotlarında bana aktardığı bilgiler benim için büyük şans. Her zaman bunun avantajını yaşıyorum” diye konuştu.

GURUR DUYUYORLAR

Kızlarının başarılarının kendilerini gururlandırdığını belirten Murat Sancak ve Erdinç Taş, “Tabii ki baba olarak çocuklarımızın milli forma altında mücadele etmesi, başarılı olması bizleri çok mutlu ediyor. Spor geçmişimiz nedeniyle onları daha iyi anlıyoruz. Sporun verdiği disiplin, beslenme, hayata bakış açısı ve yaşam biçimi, haliyle sosyal yaşantımıza ve çocuklarımızın okuldaki başarısına da yansıyor. Hem sporda elde ettikleri hem de Yaşar Üniversitesi öğrencisi olarak akademik alandaki başarıları, bir babanın en büyük mutluluk kaynağı” şeklinde konuştu.

 Berfe, spor hukuku alanında uzmanlaşmak isterken Elif de spor psikolojisi üzerine çalışmayı hedefliyor.

Champion athletes of Yaşar University, Berfe Sancak and Elif Taş, both have fathers who have also great achievements in sports, just like their daughters.

BORN FOR SPORTS

 Both national athletes representing Turkey with international accomplishments they achieved, Yaşar University’s student athletes Berfe Sancak and Elif Taş are following their fathers’ lead in sports, who have tens of medals in athletics and wrestling. A senior-year student at the Law Faculty, Berfe Sancak is a record-holder in relay races in Turkey who also has championships in 60 m and 200 m in Turkey, and has ranked second in the Balkans as a national athlete. Her father is, on the other side, is a champion and a record-holder just like his daughter. Murat Sancak holds records in various branches in Turkey and the Balkans, and master-championships in Turkey and the Balkans. Sancak also coaches her daughter Berfe. “My parents’ love for sports and for each other has been of great influence on me racing on athletic tracks. My dad is also my coach. Being couched by him and witnessing his exultation in my success both as a father and a coach compare to nothing. He has always been by my side in every decision I have made so far, and supported me,” said Berfe Sancak. 

A WHOLE FAMILY OF ATHLETES

Elif Taş is a national athlete with numerous medals, and a second-year psychology major who qualified for the shot-put finals in the youth’s and stars’ categories of the European and world championships. Champion of the Turkish Universities Championship, Taş also ranked third in the stars’ category in the Balkans. Her father, Erdinç Taş, is a champion just like his daughter. Along with the national championships he won in wrestling as a Bulgarian athlete in Bulgaria in the years 1982 and 1983 before coming to Turkey in 1989 with his family, Erdinç Taş also triumphed in championships in the Balkans and Europe. “The greatest advantage you get in sports is to have a family of athletes since they are the ones who know the best. They know what challenges you, about the things you are struggling with, and the effort you put into attaining success.  My coach is my mother Aysel Taş, a national javelin thrower. I am in athletics together with her while my father’s know-how and experiences in sports and the tricks he teaches me are of great benefit to me. That’s a big advantage I see in every moment of my life,” said Elif Taş.

PROUD OF THEIR DAUGHTERS

Expressing that they exult in their daughters’ accomplishments, Murat Sancak and Erdinç Taş said that they are thrilled to see their daughters in national athlete uniforms.