“Rüzgarın Götürdüğü” ödül getirdi

Yaşar Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü mezunları Sılanur Şenol, Çağlar Atav ve Mert Cumert’in Yapım Projesi dersinde yaptıkları “Rüzgarın Götürdüğü” adlı belgesel, İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali’nde Sami Yılmaztürk anısına verilen Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü mezunları Sılanur Şenol, Çağlar Atav ve Mert Cumert’in “Rüzgarın Götürdüğü” adlı belgeseli, İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali’nde Sami Yılmaztürk anısına verilen Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Mezunların Yapım Projesi dersinde çektiği belgesel aynı zamanda, Uluslararası Adana 29. Altın Koza Film Festivali kapsamında düzenlenen Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması’nın belgesel kategorisinde finale kalan 5 film arasına girdi.

Filmin yönetmenliğini yapan Sılanur Şenol, belgeselin hikayesiyle ilgili “Yaz tatillerimi Karaburun’da geçiriyordum ve rüzgar türbinleri hep dikkatimi çekiyordu, temiz enerjinin bu kadar yaygınlaşması beni çok mutlu ediyordu. Fakat araştırdıkça temiz enerjinin aslında söylendiği kadar temiz olmadığını öğrendim. Bitirme projesi olarak bu konuyu seçtik ve öğretmenlerimle özellikle Doç. Dr. Mahmut Çağrı İnceoğlu hocam ile bu konuyu geliştirip çok güzel bir iş çıkarmayı hedefledik. Bu ödülü kazandığımız için çok mutluyuz” dedi.