Piyanonun genç yeteneği

Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü öğrencisi İdlin Arshinova, Mozart Akademi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Piyano Festivali ve Yarışması’nda 15-20 yaş kategorisinde ödül aldı.

Mozart Akademi Uluslararası Piyano Festivali ve Yarışması’nda, yurtiçi ve yurtdışından katılan toplam 200 çocuk ve genç sahne aldı. Gençlerin klasik müziğe ilgi ve sevgilerini arttırabilmeyi, farklı piyano tekniklerini tanıma fırsatı sağlamayı ve ülkemizi uluslararası benzer platformlarda temsil edebilmelerini sağlayacak tecrübeler kazandırmayı amaçlayan festivale, Türkiye, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Güney Kore, Rusya ve  Bulgaristan  gibi ülkelerden yarışmacılar katıldı. Çalışmalarını Öğr. Gör. Dr. Esra Kalkanoğlu Mamaç ile sürdüren Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü birinci sınıf öğrencisi İdlin Arshinova, yarışmaya 15-20 yaş kategorisinde katıldı. İdlin Arshinova, birincilik ödülünün verilmediği yarışmada, ikinci olmayı başardı.

YSR piyano (1)

Jüride Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı Orkestrası Şefi Ali Hoca, Bakü Müzik Akademi Piyano Bölümü Öğr. Görevlisi Prof. Siala Sinamdzqvarişvili, ünlü piyanist Cem Babacan, Doç. Gülnara Aziz ve Mozart Akademi Kurucusu İlhan Cinpir yer aldı.