O şimdi avukat

İzmir’de, 2001 yılında, 10 yaşındayken köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yapılan zamların iptali için açtığı davayı kazanan ve 13 yıl sonra Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitiren Emekcan Keleş, İzmir Barosu’nda stajını tamamlayarak ruhsatnamesini alarak yemin edip cübbe giydi. Keleş’e cübbesini, ikisi de avukat olan Mehrigül ve Mehmet Emin Keleş çifti ile Baro Başkanı Aydın Özcan giydirdi.

YSR Emekcan (1)

Emekcan Keleş, 2001 yılında ilköğretim okulu 6. sınıf öğrencisiyken harçlığı, otoyol zamlarının ardından aşağıya çekilince zamlara karşı dava açmıştı. Emekcan’ı okula götüren servis aracı İzmir–Çeşme otobanını kullanıyordu ve yapılan zam, servis ücretlerini artırmış ve bu yüzden de babası, Emekcan’ın harçlığından kısmıştı. Emekcan Keleş, o dönemde “Bu zamla, birlikte aileme aylık 130 milyon liralık yük geliyor. Ailemin ekonomisi sarsılıyor. Benim harçlığım kesiliyor, daha az kitap alıyorum” diyerek avukat olan annesi Mehrigül Keleş ve babası Mehmet Emin Keleş aracılığıyla dava açmıştı. Zammı iptal ettiren Emekcan, 2 yıl sonra da yeni zamma da dava açıp otoyollar ve köprü geçiş ücretlerine yapılan zammı da iptal ettirmişti. Emekcan, 2003 yılında, Tüketiciler Birliği tarafından da “yılın tüketicisi” seçilmişti.

YSR Emekcan (4)

YSR Emekcan (3)

IZMIR(STAR) izmir'de 11 yasindaki Emekcan Keles'in otoyollara yapilan yŸzde 300'lŸk zamma karsi Ankara 4.idare mahkemesinde avukat anne ve babasi ile actigi davada verilen yurutmeyi durdurma karari uygulanmaya basladi.

YEMİN ETTİ CÜBBE GİYİP AVUKAT OLDU

Daha o dönemde hukukçu olmak istediğini söyleyen Emekcan Keleş, hayallerinin peşinden gidip Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı ve geçen yıl mezun oldu. Emekcan Keleş, mezuniyetinin ardından, kamuoyunun, erken doğumla dünyaya gelen ve AIDS hastalığı virüsü olan HIV’li kan verilen Y.O. için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) verdiği mücadeleyle tanıdığı avukat babası Mehmet Emin Keleş ve annesi Mehrigül Keleş’in yanında avukatlık stajına başladı. Stajını başarıyla tamamlayan Keleş için önceki gün İzmir Barosu’nda tören düzenlendi. Ruhsatnamesini alarak yemin eden Emekcan Keleş’e cübbesini, ikisi de avukat olan Mehrigül ve Mehmet Emin Keleş çifti ile Baro Başkanı Aydın Özcan giydirdi. Baro yöneticileri de törende yer aldı.

YSR Emekcan (6)

Keleş çifti, oğullarıyla meslektaş olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “Emekcan, otoyol zamlarına karşı açtığımız davaların ardından hukukçu olmak istediğini söyledi. Biz de aile olarak kararını destekledik. Amacına ulaştığı ve meslektaşımız olduğu için çok sevinçliyiz” dedi. Emekcan Keleş ise “Yıllardır bu günü bekliyordum. Avukat olarak ailemle birlikte yine AİHM konularında uzmanlaşıp çalışmak istiyorum. Ayrıca son dönemde neredeyse tüm davalarda yer alan bilişim hukuku alanında da uzmanlaşmayı hedefliyorum” diye konuştu.