Genç mühendisin başarısı

Yaşar Üniversitesi’nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden lisans ve yüksek lisans eğitimini tam burslu olarak dereceyle tamamlayan Elif Özen, Milli Eğitim Bakanlığı’nca yurtdışı lisansüstü öğrenim bursluluk programını kazandı. Özen, kazandığı burs kapsamında yurtdışında dünyaca sayılı üniversitelerde doktora eğitimi alma fırsatı bulacak.

Yaşar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’ne tam burslu olarak girip 2019’da dereceyle mezun olan Elif Özen, eğitimine aynı alanda Lisansüstü Eğitim Enstitüsü yüksek lisans programında devam etti. Lisans mezuniyetinin ardından üniversiteler ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetişmiş insan kaynağı ihtiyacının karşılanması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’nca sağlanan Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Amacıyla Gönderilecek Öğrencileri Seçme ve Yerleştirme (YLSY) programına başvuran ve her yıl sınırlı sayıda öğrenciye verilen bu bursu almaya hak kazanan Elif Özen, yüksek lisansını da tamamladı ve önümüzdeki dönemde doktora için yurtdışına gidecek.

Elif Özen

ÖNCE YURTDIŞI EĞİTİM, SONRA ÜLKEME HİZMET

Burs hakkında bilgi veren Elif Özen, “Lisans hayatım boyunca değerli akademisyenlerden edindiğim bilgi ve deneyimler sayesinde sınırlı sayıda öğrencinin aldığı bu bursa hak kazandım. Eğitim ve sağlık vb. diğer masraflarım Milli Eğitim Bakanlığı’nca karşılanmak üzere yurtdışında doktora eğitimi alma hakkına sahip oldum. Kazandığım burs kapsamında, yurtdışında dünyaca sayılı üniversitelerde okuma fırsatı bulacağım. Bu burs ile yurtdışı eğitimine gönderilecek öğrenciler, yurtdışı eğitimlerini tamamladıktan sonra uzmanlaştığı alanda çalışmak üzere kamu kurumlarında görevlendirilmekte. Bu kapsamında ben de yurtdışı eğitim sürecimin bitiminden sonra Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Doktor Öğretim Üyesi kadrosunda çalışmak üzere Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde görevlendirildim” dedi.

Bu süreçte Yaşar Üniversitesi’ndeki Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Nalan Özkurt’un akademik danışmanlığında yüksek lisans eğitimini sürdüren Elif Özen, tezini de tamamlayıp mezun oldu. Araştırma ilgi alanları arasında sinyal işleme, uyarlanabilir sistemler ve makine öğrenimi yer alan Özen, “Bir lisans mezunu olarak kazandığım doktora bursu hemen ardından yurtdışı eğitimime başlamadan önce yine Yaşar Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimi tamamlama kararı aldım. Birkaç ay önce de yüksek lisans tez savunmamı yaparak yüksek lisans mezunu olma hakkı kazandım. Önümüzdeki güz döneminde yurtdışında doktora eğitimime başlayacağım. İleriki akademik kariyerimde bana olan katkıları için Yaşar Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümündeki tüm hocalarıma sonsuz teşekkür ederim” diye konuştu.