En iyi kısa film ödülü “Çember”e“The Loop” awarded the best short film prize

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinin bir radyocunun komşusuyla olan hikayesini anlattıkları “Çember” isimli kısa filmleri, TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışmasının “Kısa film” alanında birincilik ödülünü kazandı.

TRT tarafından üniversite öğrencilerinin eğitim faaliyetleri kapsamında yapacakları çalışmalara katkı sunmak ve onları teşvik etmek amacıyla düzenlenen “TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması”nda ödüller, önceki gece sahiplerini buldu. “Radyo Yayıncılığı”, “Televizyon Yayıncılığı”, “Sesli Görüntülü Haber Yayıncılığı” ve “Yeni Medya Yayıncılığı” ana kategorilerinde düzenlenen yarışma, Türkiye’nin yanı sıra Balkanlar, Orta Asya ülkeleri ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetindeki (KKTC) üniversitelerde iletişim alanında eğitim gören öğrencilere açıktı. Yarışmaya, bu yıl 35 üniversiteden, 351 öğrenci, 211 eserle katıldı.

KISA FİLM DALINDA BİRİNCİLİK

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmanın ödül töreninde, “Televizyon Yayıncılığı” ana kategorisi “Kısa film” dalında Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü 4. sınıf öğrencileri Zeynep Südinç, Damla Erbayrakcı, Yasin Erda, Halid İlhan ve Cihangir Öztürk’ün çektiği “Çember” isimli film birinciliği elde etti. Yaşarlı öğrenciler bu birincilikle 3 bin 500 TL’lik ödülün de sahibi oldu.

Fotoğraftakiler(Soldan): Cihangir Öztürk-Zeynep Südinç- Halid İlhan- Damla Erbayrakcı- Yasin Erda

ÇEKİMLERDE İLGİNÇ OLAY

3. sınıftaki “Kısa film” dersinde, senaryosunu kendilerinin yazdığı evinde amatör olarak radyo yayını yapan bir gencin komşusuyla aralarında geçen olayları anlattıkları Çember filmini çektiklerini anlatan Yaşarlı gençler, ödül kazanmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “ Bu filmin ortaya çıkmasında pek çok hocamızın desteğinin yanı sıra çekim sırasında da ilginç olaylar yaşadık. Gece yarısı çekim mekanı ararken bizi gören ve ne yaptığımızı soran jandarma ekipleri, öğrenci olduğumuzu ve film çektiğimizi öğrenince bize çok yardımcı oldu. Mekan bulmamıza ve gece yarısından sabahın ilk ışıklarına kadar güven içinde çalışmamıza destek verdiler” dedi.

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nazlı Bayram da bugüne kadar TRT Belgesel Ödüllerinin de aralarında bulunduğu birçok ulusal ve uluslararası yarışmada öğrencilerinin ödüller kazandığını belirterek, “Öğrencilerimizin bu başarılarıyla büyük mutluluk yaşıyoruz. Bu başarıya katkı sunan tüm hocalarımızı ve derece alan öğrencilerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

 The short movie shot by students from Yaşar University’s Department of Radio, Television and Cinema to tell the story of a radio broadcaster with his neighbor, “The Loop”, was awarded the best short film prize at the TRT (Turkish Radio and Television) Future Communication Professionals Competition.

“The Loop” won Yaşar University’s senior students Zeynep Südinç, Damla Erbayrakcı, Yasin Erda, Halid İlhan and Cihangir Öztürk first place in the “Short Movie” sub-category of the “Television Broadcasting” category. The students were also granted a prize worth 3 thousand 500 TL.

  Prof. Nazlı Bayram, Head of the Department of Radio, Television and Cinema at Yaşar University, noted that students from the department won numerous international and national awards including TRT Documentary Awards, and continued saying, “We are happy to see our students achieving such great successes. I congratulate all the academics for their contributions, as well as our students for this great achievement.”